Издателство „Точица“ представя „Гордън и Тапира“

„Стаята ти е заприличала на джунгла!“

„На какво прилича това!“

„Това не може да продължава така!“

 

Колко пъти, докато сме били малки, сме чували подобни неща? А колко пъти сме се заричали, че никога няма да се караме с близките си за нещо толкова банално като разхвърлянето?

Е, какво стана? Получи ли се?

В книгата на немския писател Себастиан Мешенмозер се разказва за двама приятели. Гордън е пингвин, който обича реда. Тапира… обича да му е весело, да има много растения, звуци, приятели… За Гордън всяко нещо си има място и предназначение. За Тапира лентите тоалетна хартия могат да бъдат… лиани от джунглата. Двамата са приятели. И съквартиранти. И… се скарват! И заспиват скарани! О, не!

Картинна книга, която ще достави удоволствие на най-малките, защото е достъпна за тях с краткия си текст и богатите, цветни и забавни илюстрации. Ще се хареса на по-големите деца, които ще оценят хумора и ще откриват нови и нови скрити детайли. А защо не и на възрастните, които са имали време да срещнат на живо много персонажи и от двата типа – като Тапира, който се чувства добре само в динамичния хаос, и като Гордън, който прилежно подрежда дори пръчиците от баркода на задната корица.

Отлична книга, която ще внесе чувство за хумор в домашните спорове… и така може би ще ги поразсее. Или просто ще ви донесе наслада!

Авторът Себастиан Мешенмозер е роден през 1980 г. във Франкфурт, Германия. Завършил е изящни изкуства в Майнц. Негови илюстрации са избрани сред повече от 2700 кандидати на Международния панаир на детската книга в Болоня като един от най-иновативните млади илюстратори. Днес той е един от най-успешните и обичани художници на детски книги в Германия. Превеждан е на различни езици. През 2023 г. предстои издаването на още една негова детска книга в България.

„Гордън и Тапира“ е вече в книжарниците с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*