последни

Ръководство за залагане на киберспортове

Просто ръководство за залагане на киберспортове 

 

Тенденцията за залагане на киберспортове се засили по време на пандемията от коронавирус, когато киберспортовете отбелязаха ръст от 2992% в годината до юни 2020 г. В дългосрочен план този ръст със сигурност би трябвало да намалее, но не се съмняваме, че залозите на киберспортове ще станат изключително популярни, тъй като позициите им се засилват, а пазарът на залагания става все по-достъпен.

В тази статия ще разгледаме накратко концепцията за залагания на киберспорт и ще разберем как новакът може да направи първия си залог безопасно.

Какво представляват залозите на киберспорт?

С прости думи, киберспортовете са състезателни видеоигри, представени от различни игрови дисциплини като FIFA и League of Legends (LoL), където професионални играчи се срещат пред зрители в опит да спечелят парични награди.

Тъй като през последните десет години броят на гледаните турнири по киберспортове се увеличи, можем да наблюдаваме появата на огромен брой пазари за залагания за различните събития.

Този факт, съчетан с общото приемане на публичните залагания на киберспортове и ангажимента на хората да останат у дома по време на блокирането, допринесе за растежа на индустрията през 2020 г., като продължи да изгражда основите за бъдещото ѝ развитие.

Най-популярните пазари за залози на киберспортове варират в зависимост от играта, като дори имате възможност да заложите на победителя от първата карта в заглавия като Call of Duty или Counter-Strike: Global
Offensive.

Стрелбите от първо лице обаче също ви позволяват да залагате на това кой ще извърши първото убийство, докато букмейкърите предлагат по-традиционни залози с атрактивни коефициенти и пазари по време на
турнирите на FIFA.

Нашите съвети за спортни залози в киберпространството – 3 начина да подсигурите банка си.

Ако сте истински фен на киберспортовете, вероятно в някакъв момент ще искате да направите първия си залог, затова е важно да започнете безопасно и да предприемете правилните стъпки, за да подсигурите хазартната си банка.

Ако днес не искате да четете чужди прогнози, ето няколко прости стъпки, които ще ви помогнат да контролирате приключенията си с киберспортни залози и да получите заветния кеш!

1. Проявете търпение

Ако искате да залагате на нов спорт, лесно може да бъдете “отведени” на грешното място и да искате да залагате колкото се може по-често.

Това обаче може да ви доведе до залози на сляпо, които са свързани с инстинкти или емоции, а не с познания за играта или състезаващите се играчи (повече за това малко по-късно).

Затова бихме ви препоръчали да изчакате турнир или мач по киберспортове, който ви е познат, да се съсредоточите върху прости пазари, които напълно разбирате, а не да бързате да рискувате хазартната си банка.

Разбира се, това означава, че може да ви се наложи да чакате седмици или дори месеци за подходящо състезание, на което да заложите, но за вас е важно да се съсредоточите върху рентабилността, а не върху
множеството залози.

2. Останете в зоната на “безопасните коефициенти”

В самата си същност залагането е опасно занимание, като играчите винаги са близо до риска да загубят парите си. Това е особено вярно в киберспортовете, където често се наблюдава неразвит пазар на залози и липса на избор.

Въпреки това, ако предприемете някои активни стъпки, за да сведете до минимум риска и потенциалните си загуби, като останете в зоната на “безопасните коефициенти”, можете да избегнете правенето на безумни и
безотговорни залози.

Обикновено в тази зона вероятността за печалба е от 30 до 80 %, а такива залози са именно перфектният баланс между риск и печалба.

Например залозите на пазари с коефициент над 80% ще донесат нарастваща възвръщаемост, но рискуването на големи суми за такива залози ще бъде прекалено голямо и ненужно.

Опциите с вероятност по-малка от 30% е малко вероятно да се осъществят, те рядко са финансово ценни, независимо от потенциалната възвръщаемост в играта.

3. Избягвайте емоционалните залози

Накрая, но не на последно място, стигаме до универсалното правило за залагане, чиято същност е, че не трябва да залагате в състояние на емоционална превъзбуда.

Разбира се, емоциите могат да се проявят по различни начини, но ако говорим за залагания на киберспортове, това често се отнася до опитите да се възстановят загубените средства в състояние на гняв или разочарование. Това се случва често, но е важно да помните, че в дългосрочен план само ще се стигне до увеличаване на загубите и до проблеми с пристрастяването към хазарта.

Ето защо, ако претърпите големи загуби, препоръчваме ви да се оттеглите от пазарите и да направите пауза, преди да залагате отново.

Не бива да поставяте залозите си, разчитайки единствено на инстинкта си, вместо това ви съветваме да се съсредоточите върху познанията за сцената и представянето, именно те трябва да бъдат в основата на вашите решения.

ИНБЕТ – залагай отговорно

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*