10 факта за тоалетната – знаехте ли ги?

funny-toilet

Въпреки, че тоалетната е едно от най-посещаваните места ежедневно (колкото и странно да звучи), повечето хора гледат с насмешка, когато се говори за нея. И все пак, едва ли сте обръщали кой знае какво внимание на това място, поради което може би до момента не сте имали представа за интересните факти, които могат да се отнасят за една тоалетна.

1. Според направени изчисления, човек прекарва средно около 3 месеца в рамките на целия си живот, в тоалетната.

toilet-facts

2. Заради това, което се прави в тоалетната, вероятно повечето смятат, че това е най-мръсното място в една къща. Е, всъщност това не е така! Eдна компютърна клавиатура може да има до около 200 пъти повече бактерии, отколкото на една тоалетна чиния.

computer-keyboard

3. Преди да се появят модерните тоалетни чинии, хората са използвали външни тоалетни, нали? Мислите, че в XXI век това време е отминало? Всъщност, към момента над 3 милиарда души все още използват тоалетна на открито.

out-toilet

4. Още един интересен факт е, че в Тайланд – страна добре позната на много хора, има ресторант, в който храната се сервира в миниатюрни тоалетни чинии. Оригинално, нали? Стига и храната да няма вид на… някои други неща…

tailand-toilet-cup

5. Проблема, с който се борят днешните производители на тоалетни чинии и казанчета са всъщност – колко вода да се използва от казанчето. Оказва се, че сметките за вода могат да намалеят драстично, ако се ограничи и количеството вода, което се излива от едно казанче. За момента повечето модерни такива, разполагат с 2 копчета – едно служи за изпразване на цялото казанче, а другото за изпускане на по-малко вода. Учените се опитват и допълнително да измислят начин, чрез който водата да се пести максимално, защото обикновено не е необходимо да се излее цялото съдържание, за да се измие тоалетната чиния. Е, в момента усилено се провеждат експерименти. А колко точно струва пускането на водата във тоалетната? Според проучвания, около 5 цента е сумата, която заплаща един американец при пускането на водата от казанчето на тоалетната.

toilet-buttons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*