20 неща от поп културата, за които няма да повярвате, че са се случили преди 20 години

Цар лъв

На 15 юни 2014 г. беше отбелязана 20-годишнината от създаването на Цар лъв (The Lion King). За тези, които са гледали анимационния филм още тогава, не могат да повярват, че е изминало толкова време и още си спомнят как заедно с техни приятели са гледали анимационното филмче и са плакали, когато Муфаса умира. Това е най-ужасният момент във филмчето.

Направо си е лудост, че тази анимация навърши 20 години, но това, което изглежда още по-лудо са другите 19 неща от този списък, които също са се случили толкова отдавна. Последните 20 години наистина отлетяха бързо. И все пак, продължаваме да пишем за повечето телевизионни предавания и филми, започнати и/или завършени през 1994 г. като те са все още наоколо и децата родени след тази година, също могат да ги видят и да им се порадват.

И така, представяме ви списък със 20 неща от поп културата, за които никой не вярваше, че ще се случат преди 20 години:

1. Премиерата на Цар Лъв (The Lion King)

Цар лъв

The Lion King се е появил в кината на 15 юни 1994 година… и това беше момента, в който се превърна в класика от Дисни.

2. Премиерата на Форест Гъмп (Forrest Gump)

Форест Гъмп

През 1994 г., Форест Гъмп се превърна във филма на годината, спечелвайки куп награди и карайки публиката навсякъде да плаче. Това е още един филм, който моментално се превърна в класика.

3. Sony представя своя Playstation

Playstation Sony

Представете си един свят без плейстейшъна на Сони… или не. Тази малка конзола за видео игри извървя дълъг път от 1994 г. насам.

4. Кърт Кобейн се самоубива

Кърт Кобейн

Светът сякаш бе опустошен, когато трагично загуби музиканта Kurt Cobain. След години наред борене с пристрастяванията и депресията, Кърт бе намерен мъртъв на 05 април 1994 г. Почивай в мир, Кърт. 🙁

5. Стартира сериалът “Приятели” (Friends)

Приятели

Може да се каже, че “Приятели” е един от най-добрите и забавни сериали на всички времена! Friends е излъчен за пръв път през 1994 г. Кой знаеше, че ще стане толкова огромен хит и че ще има толкова сезони? Други тв сериали все още се опитват да бъдат следващите “Приятели”, но ако погледнем реално: това никога няма да се случи.

6. Хари Стайлс и Джъстин Бийбър са родени няколко месеца един след друг

Хари Стайлс

Джъстин Бийбър

Две от днешните най-големи тийн звезди са всъщност на една и съща възраст. Погледнете тези усмивки! Сега ще е супер, ако Джъстин започне да се държи като 20-годишен. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*