последни

12 зловещи страшни филми, които не трябва да гледате сами

Обичате ли да гледате зловещи филми на ужасите, о които може да ви полазят тръпки по гръбнака? След като разгледате този списък подробно ще си дадете отговор на на въпроса.

Това са 12-те най-страшните филми на ужасите на всички времена.

1. Екзорсистът

Изображение източник: Warner Bros.

Изображение източник: Warner Bros.

Екзорсистът е класически филм на ужасите.
Това е история за едно невинно момиченце обладано от зъл демон, завладяващ публиката от пускането на филма през 1973.

“Екзорсистът” е базиран на ужасяващия романа на Уилям Питър Блейти, по който са направени общо пет филма. Но никой не може да се сравни с оригинала, все пак е номиниран за 10 награди Оскар.

Дори и без помощта на специални ефекти, филмът е добре убедителен и съдържа някои наистина спиращи сърцето моменти, които плашат дори най-трудните феновете на ужасите.

2. Полтъргайст

Изображение източник: Metro-Goldwyn-Mayer

Изображение източник: Metro-Goldwyn-Mayer

Друг класически страховит филм на ужасите е Полтъргайст, който е представен през 1982 година.
Ако все още не сте гледали този филм, тогава ще трябва да го добавите в своя списък за гледане.

Семейството живее в идилична общност в Калифорния. Техния мирен живот е нарушен, когато странни събития започват да се случват в дома им.

3. Проклятието Блеър Уич

Изображение: Haxan Films

Изображение: Haxan Films

Когато той излиза през 1999 г. всички фенове на страшните филми хукват буквално към киносалоните. Казва се че филма е толкова страшен, колкото да се съберат на едно място всички истории за вампири, върколаци, демони и призраци.

4. Кошмар на Улица Елм

Изображение: New Line Cinema

Изображение: New Line Cinema

Серийният убиец Фреди Крюгер дебне в тази квартал, което кара тинейджърите да се чувстват изплашени дори и в леглата си.
Отличаващ се с младия Джони Деп, този филм всява страх в цяла Америка, когато той е бил пуснат през 1984.

Без значение колко сте уморени след като сте гледали този филм на ужасите, няма да искате да отидете в леглото. Какво може да бъде по-страшно от мисълта за едно чудовище, което идва за вас докато спите?

Филмът с превърнал в класически ужас и продължава да плаши публиката независимо от нейната възраст.

5. Шесто чувство

12 зловещи страшни филми, които не трябва да гледате сами

Шесто чувство излиза през 1999 г. и се радва на голям успех, сред публиката търсеща страх. Брус Уилис е в ролята на д-р Кроу, детски психолог, който преминава през брачни трудности. Съпругата му смята, че Кроу поставя работата си преди всичко останало в живота си и едва прекарва времето си в дома им.

Кол вижда мъртви хора – това е доста натоварващо психиката на малко момче, може би д-р Кроу ще помогне на момчето да преодолее духовете?

6. Hellraiser

12 зловещи страшни филми, които не трябва да гледате сами

Hellraiser е странен филм. Главния герой е без кожа, който се връща от мъртвите чрез брат си. Той убеждава красивата млада жена, което го е обичала в живота, да му набави кръв за да се възстанови напълно. Тя привлича мъже в къщата си и ги убива. По нататък ще трябва да го гледате да разберете, какво е истински страх…

7. Сиянието

Ето го Джони!

Ето го Джони!

Ето го Джони! Сиянието е ужасяващ екшън с участието на Джак Никълсъл. Героя на Джак е писател, отиващ на почивка в далечен хотел със семейството си. Обаче работата е там, че хотела е обитаван от духове и Джак е обладан и се опита да избие семейството си. Най ужасяващата сцена е в която той се опита да  разбие врата с брадва и си промушва главата и изрича прочутата фраза: “Ето го Джони!”

8. Тексаско Клане

Тексаско клане

Тексаско клане

Тексаско клане е толкова отвратителен филм, че е бил забранен в много страни, когато излиза през 1974 дина. Той със сигурност не е за гнусливи хора, които не понасят гледката на кръв.

9. То

12 зловещи страшни филми, които не трябва да гледате сами

Романите на Стивън Кинг, несравнимо стават страхотни филми на ужасите. Този е въз основа на страховит клоун, който плаши децата. Това обяснява защо толкова много хора се страхуват от клоуни в реалния живот.

10. Пръстенът 12 зловещи страшни филми, които не трябва да гледате сами

Ужасяващ филм, направен въз основа на японски филм, излязъл 4 години по-рано. Пръстена е филм, от новото поколение с информационните технологии и масовата комуникация. Всеки гледа касета обладана от духове е заплашен да умре, ако не я покаже на друг в рамките на 7 дни.

11. Гняв

12 зловещи страшни филми, които не трябва да гледате сами

 

Карън е американска студентка в Токио, която се съгласява да замести мистериозно изчезнала медицинска сестра и да се грижи за стара болна жена на име Ема. Тя страда от рядка сънна болест и живее сама в пуста и порутена къща в предградие на Токио.

Но нещата скоро излизат извън контрол. Карън усеща вледеняващо безплътно присъствие в сенките по ъглите, Ема започва да се държи все по-странно и по-странно, а необясними звуци като че ли идват от нищото. Драскане…шепот… писъци… Карън разбира, че къщата е обладана от проклятие, което умъртвява всеки, който дръзне да прекрачи нейния праг.

12. Фантомът

12 зловещи страшни филми, които не трябва да гледате сами

Майк е млад тийнейджър, който току- що е изгубил родителите си. Той се страхува да не изгуби и брат си, но страховете му се отразяват зле. Те го карат да последва брат си на погребение, където Майк става свидетел на нещо ужасно, какво ли е то? Ще разберете като гледате класиката от 1979 година.

2 comments

  1. Според мен трябва да добавите и Телефонно обаждане

  2. Moga samo da spodelq che The Ring ne se prevejda bukvalno a se prevejda kato Предизвестена смърт ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*