7 от най-грозните животни на планетата

Едва ли сте си представяли, че може да има толкова грозни животни в света, които да предизвикат отвращение или най-малкото негативни чувства у вас.

Ето някои от най-грозните животни, които съществуват на планетата.

1. Дългоноса маймуна

Дългоноса маймуна

Вероятно всеки е виждал маймуна поне на снимка, но дългоносата маймуна е от друг калибър. Най-малкото носът й е нестандартен, както и сами може да се убедите от снимката и от наименованието й. Тя е дървесна маймуна, която се среща на остров Борнео, в Южна Азия.

2. Китайско голо качулато куче

Китайско голо куче

Определено на вид прилича по-скоро на краставо, отколкото на голо куче, но все пак името говори достатъчно…

Този приятел, благодарение на вида си заема заслужено място в нашата класация, както и в състезания провеждани за такъв тип животни. Доста наподобява и на плюшена играчка със своите едва 33 см големина в някои случаи.

3. Звездоноса къртица

Звездоноса къртица

Този вид къртица се среща в североизточните части на САЩ, както и в ниските райони на Източна Канада. Със сигурност нестандартният нос на покритата с черно-кафява козина къртица не е за красота. 22 месести пипала, които са разположени отпред (както може да видите и на самата снимка), служат на животното за идентифициране на храни чрез докосване като например червеи, насекоми, ракообразни и т.н., което е компенсация за лошото зрение. Пипалата на звездоносата къртица са толкова чувствителни, че могат да усетят дори електроенергия.

4. Алигаторова костенурка

Алигаторова костенурка

Алигаторовата костенурка е определено същество, което няма да искате да ви се мярка пред очите. Това е най-старият вид съществуващо влечуго и един от най-големите представители на сладководните костенурки в света. Предимно се среща във водите на югоизточните Съединени щати. Определено не е препоръчително да стряскате този вид костенурка, защото хапе, когато се почувства застрашена. Захапката й е толкова силна, че може дори да счупи човешки пръст. Костенурките от този вид са оборудвани още и с три реда шипове, които също никак не са за подценяване.

5. Филипински дългопет

Дългопет

Както се подразбира и от самото име, Филипинския дългопет се среща във Филипините. Той е толкова малък (едва 15 см), че може дори да се побере в човешка длан. Това го прави и един от най-малките примати в света. Големите очи и приятелския вид го правят симпатично на вид. За някои е смешно, за други сладко, а за трети – грозно. Изпъкналите очи на този мъник са дори по-големи от мозъка му, а ръцете и краката наподобяват човешки крайници. Любопитен факт е, че въпреки размера си, филипинския дългопет може да скача до цели 3,3 метра. Въпреки, че се появява преди цели 45 милиона години, към днешна дата дългопетито е застрашен вид.

6. Централноамерикански тъпир

Тъпир

Този бозайник се смята за най-големият в Централна Америка, достигайки височина от 1,2 метра и дължина от 2 метра (без да се брои 10-13 см опашка), а що се отнася до теглото, то може да варира от 150-400 кг.

7. Риба сопол

Риба сопол

Рибата сопол прилича по-скоро на анимационен герой, отколкото на риба. Този дребосък има мрачен изглед, поради което често бива определян като “най-скръбната риба в света”. Характерно за тези риби е малкият брой мускули и бавното движение, наподобяващо това на медузи. Този вид риби обикновено чакат на дъното, на океана да мине храна. Дълбочината, на която живее достига 1200 метра и се среща край бреговете от континенталната част на Австралия и Тасмания. Все пак заради дълбоководния риболов, този вид риба е на прага на изчезване.