Български музиканти с уникално съчетание на хаус, дъбстеп, български фолклор, китара и кавал в “Jelka”

С изключителен интерес от почитателите бе посрещната премиерата на песента „Jelka“, дело на музикантите Дани Димитров и Ясен Друмев. Парчето е уникално съчетание от хаус, дъбстеп и леки EDM елементи, като основния мотив е български народен хор, съчетан с китара и кавал.
Видеото е заснето в местността Бачиново край Благоевград. Лентата пресъздава обстановка от преди 150 години, която е взаимствана от българския фолклор. В него двамата музиканти са облечени като хайдути и гонят вълк в гората, който по-късно се превръща в красива самодива.
Първото съвместно парче на Дани Димитров и Ясен Друмев „Summer Love” излиза преди 5 години и успява да се превърне в хит. Заедно правят хаус партита в цяла България, като имат и съвместни партита с редица големи имена, както и с румънските поп звезди DJ DELYNO, Park Place, LooLoo, DJ Sava и Andreea D.
Музиката и аранжимента на „Jelka“ са дело на Дани Димитров, а партиите на кавала са изсвирени от Ясен Друмев. Режисьор на видеото е Жоро Ставрев, в ролята на красивата самодива влиза младата актриса Ивета Димитрова, а за визиите в лентата се погрижи гримьорът Франческа Анри.

Официално видео на „Jelka“: https://youtu.be/RyjrR26tOhQ
Повече за Дани Димитров
Дани Димитров проявява интерес към музиката, когато е на 8 години. Неговият баща му показва няколко акорда, след което започва да свири някои по-лесни песни, а в последствие и да композира различни мелодии и песни.
Завършва средно образование в Национална хуманитарна гимназия във Варна с профил музикален фолклор, след което завършва висше образование в Музикална академия в Пловдив с поп и джаз електрическа китара. Заедно с Георги Зайков създават групата NONAME, с която имат много успешни музикални проекти.
Когато е в първи курс, Дани Димитров проявява силен интерес към музикалния и звукозаписния софтуер, с които решава да се занимава професионално и започва да композира много песни в различен стил.
През 2011 година е поканен от известния български рапър Mишо Шамара за съвместни партита, където съчетават рап с живата електрическа китара и правят участия из цялата страна заедно със звездите от бившия рап лейбъл “R&B RECORDS”.
Неусетно хобито му се превръща в работа. Създава собствено студио ID MUSIC BULGARIA и прави песни както за себе си, така и за редица музикални изпълнители. Множество от проектите му се въртят успешно по родните ТВ и радио канали. През 2012 година заедно с Ясен Друмев създават летния хит “Summer Love”. Следват редица музикални проекти с групата му “NONAME”, като „Единствени“, „Непобедими“, „Слънце, пясък и море“ и миналогодишният им бенгър “Пак и пак”. Освен като музикален продуцент и изпълнител, прави и лайв хаус партита с китара, с които обикаля клубовете в цяла България. През лятото на 2015 година излиза дийп хаус ремиксът му на популярната песен „Лиляно моме“, съвместно с Квартет Захир, който жъне редица успехи. Непосредствено след това цяло лято прави партита в известен клуб в Слънчев бряг пред повече от 1000 човека, където резидент тогава е бил DJ Martin Garix, година преди да изкара световният си хит „Аnimals“.
През 2017 година излиза официалният му ремикс на песента на Петя Алекса и Монти (Ice Cream) „Съдени“, който достига до челните места в класациите на телевизиите The Voice и City. Малко по-късно излиза още един официален ремикс, дело на Дани Димитров, който този път е на песента на Deep Zone „Чиста лудост“ и е със специалното участие на „Мистерията на българските гласове“.
Дани Димитров работи и с музикалния продуцент Николай Пашев (Diamond Beat Productions), като заедно създават едни от най-големите хитове на поп фолк изпълнители като Анелия, Емануела, Галена, Константин, Емилия, Галин и много други.
Още информация можете да откриете в официалната страница на Дани Димитров във Фейсбук: https://www.facebook.com/DannyDimitroffOfficial

Повече за Ясен Друмев
Ясен Друмев е роден през недалечната 1987 година в град Варна. Навършил вече 11 години започва да изучава музикалният инструмент кавал. Любовта към музиката го тласка нагоре към стълбицата и завършва основното си образование в ОУ “Антон Страшимиров” със специалност кавал в музикална паралелка, средно-специално образование завършва в НГХНИ “Константин Преславски”- гр.Варна отново със специалност кавал, където се запознават и с Дани Димитров. През годините на обучение посещава много различни кътчета по света с цел представяне на българския фолклор и култура. Носител е на много награди от музикални конкурси в страната и други държави /Франция, Италия, Молдова, Белгия, Гърция, Хърватска, САЩ, о-в Тайван, о-в Крит и др./.
Представял е България с различни състави от родния му град, като Гайдарски състав “Диньо Маринов”, Ансамбъл “Девня”, Ансамбъл “Гергана” и други. Висшето си образование завършва в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив, отново със специалност кавал. Завършва и магистратура Финансов мениджмънт в Пловдивсия университет “Паисий Хилендарски”. Влечението и експериментирането с хаус музиката започва през 2008 година. Професионализмът, начина на мислене и усещане на музиката, който е натрупал през годините на изучаване на инструмента му помага да намери точното звучене и да съчетае кавала с хаус музика. Публиката ахва от такова съчетание и бързо навлиза на клубната сцена в България, различна от място, на което може да се чуе кавала. Работи и управлява семейна фирма “Друмева и син” ООД, занимаваща се с недвижими имоти. Заедно с брат си Емил Друмев създават и “TwinsBrothers”, което е кавал и гайда под звученето на хаус музика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*