Изкуството на брандирането в интернет

Да имате успешно присъствие в интернет не означава просто да си поръчате изработка на сайт и да чакате със скръстени ръце той сам да заработи за вас и за вашия корпоративен имидж. Напротив – самите вие трябва да налагате собствения си бранд с всички възможни способи и инструменти, познати до този момент, за да спечелите доверието, интереса и лоялността на потребителите към него.

Брандирането не е просто нещо, а е сложна, трудна и продължителна операция, която не прекъсва и за миг. Репутацията ви в онлайн пространството може да работи за вас, само и ако вие работите активно и денонощно за нея.

Целта на брандирането е да ви наложи като личност, като фирма, компания, продукт, услуга и идея в зависимост от целите на собствения ви сайт и дейностите, свъарзани с него. Доброто брандиране ви води крачка пред и без това безмилостната конкуренция в интернет, привлича нови и запазва стари клиенти, контакти и партньори, увеличава трафика към сайта и съответно води до нови сделки и продажби.

Брандирането в интернет днес предоставя на бизнеса буквално неизчерпаеми възможности. Пазарът е необхватен, конкуренцията силна, разнообразието голямо. Ако имате стратегически цели, ясна визия и силни стратегии, онлайн брандирането ще ви носи само ползи, разширение на пазарите и таргет групите, утвърждаване на корпоративната ви същност, развитие на бизнеса.

Малко или много, популяризирането на вашия бранд се цели преди всичко в това да обсеби публиката чрез името ви, дейността ви, сайта ви, продуктите и услугите ви, дейността ви. Когато се брандира умело, всички тези компоненти се персонализират до крайна степен в съзнанието на потребителя, той се идентифицира с бранда и възприема компанията ви като уникална на форма на множеството подобни в глобалната мрежа, които са в денонощна борба за привличане на все повече и повече посетители, респективно клиенти.

Асоциативността е основно правило в цялата тази дейност и тя се налага чрез ред прийоми от областта на маркетинга, рекламата, психологията, търговията.

Брандиране е буквално всичко, което вършите в интернет от самата направа на сайта си натам, включително дизайна, логото, името, домейна, хостинга, рекламите и банерите, присъствието в социалните мрежи и в търсещите машини, съдържанието и обновяването на съдържанието, промоциите и атрактивните оферти.

За налагането на бранда са много важни и фактори като нивото на обслужване, бързината на сайта, атрактивно поднесеното съдържание, атрактивният ценоразпис и оферти, качеството на услугите и стоките, бързо изпълнените сделки.

Трябва да сте различни, за да изпъкнете сред множеството подобни на вашия сайтове и именно тук изпъкват тънкостите на доброто брандиране, които започва с поръчката за изработка на сайт и продължава през всички етапи на функционирането му нататък.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*