Новата част на играта Assassin’s Creed ни отвежда в Златния век на Древна Гърция

Появата на всяка нова част на една от най-обичаните и успешни гейм поредици в световен мащаб – Assassin’s Creed – сама по себе си е събитие в света на видеоигрите. Особено когато говорим за игра, която надгражда върху основите на почти перфектния си във визуално и игрово отношение предшественик – Assassin’s Creed: Origins. Новото издание от серията – Assassin’s Creed: Odyssey вече е на пазара и може да бъде намерено в магазините от единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри у нас – Pulsar Games – както и за онлайн поръчка през www.pulsar.bg.

Най-новата част от популярната сага Assassin’s Creed: Odyssey е ситуирана в Древна Гърция по време на Златния век на Атина, насред един от най-кървавите конфликти в историята – Пелопонеските войни. За разлика от предишните игри в серията, тук играчът не влиза в кожата на фиксиран главен герой. В началото на Odyssey геймърите ще трябва да изберат дали да изживеят приключението като един от двама низвергнати спартански наемници – Алексиос или Касандра. Независимо на кой герой се спре играчът обаче, го очаква епично пътешествие в един жив, непрестанно променящ се отворен свят, където протагонистите ще трябва да открият истината за мистериозното си минало и да се превърнат в гръцки герои, за които ще се пишат легенди.

Assassin’s Creed: Odyssey е следващата стъпка в трансформацията на франчайза в ролева игра с отворен свят, където изборите и решенията на играчите им позволяват да изживеят свое собствено, уникално приключение. Изцяло новата интерактивна система за водене на диалози им дава още по-широк диапазон от избори, които ще се отразят на приключението по различен начин, докато пълната с уникални персонажи и значими решения напрегната история се разгръща около Алексиос и Касандра.

Играчите ще откриват съкровища, ще подобряват екипировката, оръжията и уменията си, докато се забъркват все по-сериозно в разгорещения конфликт между Спарта и Атина. Завръщането на корабите и морските битки в сагата придава още по-сериозен мащаб на играта, пренасяйки приключението отвъд пределите на картографираните земи, а за да поддържат плавателните си съдове във върхова бойна форма, геймърите могат да ги подобряват с редица ъпгрейди, както и да наемат екипажа, който ще ги придружава в битките. С цяла Гърция на тяхно разположение – от вулканичните планини до идиличните пясъчни плажове – играчите ще се сблъскат с легендарни герои, известни исторически монументи и митологични същества, докато се потапят в един древен свят, който непрестанно еволюира и реагира на всяко тяхно решение.

Assassin’s Creed Odyssey вече направи своята премиера, но това е едва началото за играчите, които искат да продължат пътешествието си в Древна Гърция отвъд финалните надписи на основната история. Планът за пускане на допълнително съдържание е най-амбициозният в историята на сагата до момента чрез наратив с епизодична структура, който ще бъде добавян дигитално към основната игра на равни интервали от време. Притежателите на Season Pass-a, включен в Gold и Omega изданията, ще получат две мащабни сюжетни линии с по три епизода всяка, които ще се развиват след края на играта, а тези, предпочели нормалното издание, ще получат серия от безплатни допълнителни мисии, обединени под заглавието The Lost Tales of Greece. Притежателите на Season Pass-a ще се сдобият още с две ремастерирани игри от франчайза – Assassin’s Creed III и Assassin’s Creed Liberation, радващи се на подобрена визия и допълнително полиран геймплей.

Трейлър: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*