Европейската верига Cinema City откри първия си мултиплекс във Варна

Европейската верига Cinema City откри първия си мултиплекс във Варна с презентация пред журналисти, на която в залата заваля сняг. Ефектната демонстрация е само част от най-ново в кино индустрията – абсолютното кино преживяване 4DX®. Технологията позволява включване на петте сетива на зрителя в преживяването на филма от екрана и стимулацията им с движения, вибрации, водни, въздушни, светлинни ефекти и миризми.

Заедно с най-новия супергерой 4DX®, мултиплексът Cinema City Варна разполага с 12 модерно оборудвани зали, част от които е и зала Dolby Atmos, озвучена с последно поколение система. Инвестицията в изграждането на мултиплекса надхвърля 5 млн. евро. С официалното му откриване Варна се нарежда сред модерните градове в Европа и света, които разполагат с 4DX® киносалон и мултиплекс, отговарящ на всички световни стандарти на съвременната кино индустрия. Адресът е Delta Planet Mall, бул. Сливница 185. Новото кино отваря официално за варненци от 29 март 2019 г.

Щастливи сме да отворим широко вратите на новото кино Cinema City във Варна. Мечтаем си за това отдавна, защото искахме да споделим с кинолюбителите в морската столица нашата представа как трябва да изглежда и звучи изживяването на голям екран. Както сами ще се убедят нашите клиенти, компанията гледа далеч в бъдещето и независимо кое от нашите кина ще изберат да посетят, неизменно ще се радват както на традиционно високо ниво на качество и функционалност, така и ще имат шанса да се докоснат до последните световни иновации. Първата 4DX® зала на морския бряг и 360-градусовото звуково пиршество Dolby Atmos много бързо ще ги убедят в последното. Или иначе казано – най-добрият начин да гледаш филм!“, сподели Десислава Дойкова, маркетинг мениджър на Cinema City България.

С най-новото попълнение в портфолиото на Cinema City броят на мултиплексите, които киноизложителят управлява в България, са 7 в 6 града, а киносалоните с 4DX® са 3. Най-новият във Варна е единствен за българското Черноморие.

Четириизмерната технология е създадена в Южна Корея през 2009 г., а в Европа започва да навлиза през 2013 г. При нея ефектите стимулират сетивата на зрителите отвъд границите на аудио-визуалното преживяване в стандартните кино салони. Филмовите заглавия в този формат са с уникална „хореография“ и смесица от ефекти, които са в съзвучие с действието на екрана. Всяка 4DX® зала в света инкорпорира движение на седалките и синхронизация на случващото се на екрана с различен набор от над 21 динамични ефекта. Физически, те се случват чрез специалните модулни седалки и ефектите от обкръжаващата среда, пресъздадени в залата.

До края на 2019 г. сред заглавията, които ще имат и 4DX измерение са Шазам!; Отмъстителите: Краят; Годзила: Кралят на чудовищата; Аладин; Цар Лъв; Замръзналото кралство 2 и Междузвездни войни IX.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*