60 учители и десетки специалисти от бизнеса развиват уменията на ученици в петото издание на програмата #YouthEmpowered

В петото издание на програмата #YouthEmpowered се включват рекордните 60 учители от цялата страна. Те ще подпомогнат развитието на личностните качества на своите над 400 ученици. Техни помощници ще бъдат множество специалисти от бизнеса, които ще влязат в ролята на ментори и ще преподават в рамките на бизнес модула на образователната инициатива, реализирана от Системата на Кока-Кола в България и Джуниър Ачийвмънт България.

Доброволците ще споделят своя опит в рамките на поредица от специализирани уебинари #YouthEmpoweredGoesDigital. Менторите от Системата на Кока-Кола в България ще споделят своя опит и тънкостите за развиване на успешна кариера в областите: продажби, финанси, бизнес планиране, управление на проекти и други.

Първият уебинар, част от поредицата, ще се състои на 21 април, от 15:00 ч., а темата Управление на проект с постигане на реален резултат” ще бъде представена от специалистите в областта – Калина Лозанова и Нели Костадинова, част от екипа на Кока-Кола Хеленик. Регистрация за събитието може да бъде направена на: https://form.jotform.com/jabulgaria/YE2021.

„Вярваме, че бизнесът има силата да подкрепя развитието на младежите. През 2020 г., която беше предизвикателна във всички сфери, включително и в образователната, адаптирахме своята програма #YouthEmpowered, така че да продължим да бъдем близо до тях, като ги мотивираме и им помагаме да се реализират като успешни професионалисти, сподели Жаклин Цочева – директор Публични комуникации и връзки с обществеността“ в Кока-Кола ХБК България.

„Да вдъхновиш младото поколение да възприемат ново образователно съдържание в днешната динамична и предизвикателна среда изисква постоянство, нестандартно творческо мислене, намирането на подходящото съдържание и начин на комуникация. В основата на образователните програми, които Джуниър Ачийвмънт България представя на новото поколение в България, важна роля играе намирането на бизнес партньори, които да умеят да се впишат и в средата на младите, за да може вдъхновението да е по-трайно. Благодарни сме, че в програмата #YouthEmpowered, JA България си партнира с Кока-Кола ХБК България и заедно предлагаме устойчив подход, подкрепен от висококвалифицирани и всеотдайни преподаватели от цялата страна за повишаване на уменията за работа и проактивното поведение на учениците“ – каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

Програмата Youth Empowered стартира през 2017 г., благодарение на усилията на системата на Кока-Кола в България и Джуниър Ачийвмънт България. Целта е да се подпомогне развитието на младежите и пълноценната им подготовка за стартиране на кариера и успешна професионална реализация. От създаването си до днес, над 11 000 младежи от цялата страна преминаха през курсове за повишаване на тяхната работоспособност в рамките на инициативата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*