Как да вземем шофьорския си изпит?

 

 

Получаването на шофьорска книжка е вълнуващо начинание и преживяване, което променя живота, но е и голяма отговорност.

Полагането на шофьорски изпит може да бъде малко стресово, но има начини, по които можете да се подготвите, за да сте сигурни, че ще преминете този тест. Така ще докажете, че сте добри водачи и че не бихте допуснали ситуация, свързана с катастрофа, дело, закон за кръвнина и други неприятни последици.

Преди да планирате своя пътен тест, си дайте много практика. Чувството да ви е комфортно зад волана на колата ви е един от най-добрите начини да се подготвите за теста си. Опитайте се да практикувате възможно най-много в превозното средство, което ще ползвате на реалния си изпит.

Ако се возите с близки хора, помолете ги за съвети. Кажете им, че е подходящ момент да бъдат брутално честни.

Призовете ги да отбележат всяка неправилна смяна на лентата, всеки мигач, който не сте успели да пуснете, всяка проверка на сляпо място, която не сте извършили и т.н. След това приемете обратната връзка и конструктивната критика като полезни, а не обидни.

Празните паркинги винаги са страхотни места за практикуване на шофьори. Офис паркингите обикновено са пусти през уикенда и са чудесни за практикуване. Ако можете, намерете няколко оранжеви конуса, които да вземете, за да можете да създадете паралелна зона за паркиране. Конусите могат да бъдат много полезни при практикуване на всякакви видове паркиране и създаване на път с препятствия.

В деня на изпита се уверете, че разбирате добре управлението на превозното средство, с което преминавате през теста. Например, трябва да знаете как лесно да включвате и изключвате фаровете. Ако започне да вали, използвайте чистачките.

Правилното използване на контролния панел на автомобила ще ви помогне да покажете, че сте уверени на пътя и сте готови да имате шофьорска книжка.

Бонус съвет: Настройте огледалата и не ги пипайте по време на изпита! Това е още един знак, че вече сте добри и зрели шофьори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*