последни

Трима автори подаряват книгите си на завършващи български ученици, за да им помогнат в живота

Все повече ученици в наши дни завършват училище без необходимата мотивация и подготовка за живота. За да подпомогнат реализацията на повече млади хора трима български автори и специалисти с дългогодишен опит в своите области решиха да се обединят и да подарят книгите си на всеки български ученик в гимназиален етап на обучение в България. Това са дългогодишният предприемач Калоян Кирилов, който ще предостави книгата „Стартъп в БГ – втора част“, международният консултант по корпоративен етикет Кристина Крънчева, която се включва в инициативата с изданието „Бизнес етикет“ и инвеститорът и финансов консултант Стойне Василев с книгата „Финансовата грамотност – умението на 21 век“.

„Ние сме трима родители, чийто живот се стече така, че се занимаваме професионално с обучения и консултации, за да могат хората по-добре да се реализират в своя професионален и личен живот. Виждаме, че децата на България не се чувстват готови за професионалния си живот, и решихме да се опитаме да им помогнем с това, което можем най-добре. Ето защо предлагаме да подарим на всеки един ученик от гимназиален етап на обучение – от осми, до дванадесети клас – по едно копие в дигитален формат на нашите три книги. Надяваме се с тяхна помощ да успеем да мотивираме, да вдъхновим или дори да подготвим младите хора за това, което ги очаква след завършването на тяхното обучение в училище“ – споделя Калоян Колев по повод инициативата.

Ето и повече информация за изданията.

„Стартъп в БГ – втора част“

Класическия път, когато един човек завърши своето образование, е да започне своята кариера като служител. Но има и друга възможност – да развие свой собствен проект. Тази книга разказва историите на 12 български стартъпа, включително една компания, която е стартирана от ученици в 11 клас. Някои от представените стартъпи се развиват много добре, други са успели да се продадат за добри пари, а трети са прекратили съществуването си. Основното е, че от всеки един проект или от всяка една история човек може да научи много. Това е идеята на книгата. Никой не знае всичко, но всеки знае нещо.

„Бизнес етикет“

Малко е да се каже, че светът на бизнеса е сложен и изпълнен с неотменими изисквания и правила – истината е, че и в джунглата вероятно ще сте в по-безопасна среда. Тази книга е най-мощното познато оръжие за оцеляване и просперитет в света на корпорациите: там, където ще градите професионалното си бъдеще. Бизнес етикетът ще ви научи на правилата на играта, без които успехът ви е невъзможен.

„Финансовата грамотност – умението на 21 век“

Книгата ще ти помогне да внесеш ред в твоите финанси, ще разбереш какво те е спирало да постигнеш успех досега, ще започнеш да изготвяш месечен бюджет, ще спестяваш част от своя доход, ще придобиеш полезни навици за твоите пари, ще разбереш колко всъщност е твоето богатство, ще започнеш да купуваш повече активи (а не пасиви), ще направиш първите крачки в инвестирането, ще разбереш как да избираш най-подходящите финансови продукти за теб и още много други неща. Най-важното е, че ще постигнеш резултати. Няма да получиш просто знания, а ще преживееш истинска трансформация – ще промениш начина, по който мислиш и правиш нещата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*