последни

Ученици с нарушено зрение у нас се обучават чрез иновативни технологии на Google

Нововведенията подпомагат образователния процес дори при наложеното в момента дистанционно обучение. Софийското деца с нарушено Луи Брай е сред първите, които се ползват от проекта

 

Онлайн обучението вече става много по-достъпно и за учениците със специални образователни потребности (СОП) у нас и техните учители и близки. Това е следният като Център за творческо обучение локализиран и разпространени безплатни специализирани ресурси на български език, подходящи за деца с различни възможности.

 

Центърът е основен партньор на Google с управление на образованието за страницата ни и предлага безплатна образователна платформа Google Workspace, която е широко разпространена в българските училища. В него са включени редица приложения и инструменти за добра достъпност. Приложенията са създадени така, че да помогнат на учителите и учениците да работят в екип лесно и с повече възможности за общуване, когато не са заедно в класната стая. Центърът вече създава множество материали и разпространява безплатно онлайн ръководство за настойници, насочено към работата с децата със специални нужди при обучение от свободното пространство. Документът е достъпен тук .

Специалното училище за ученици с нарушено зрение “Луи Брайл” в гр. София е сред първите деца, които се обучават със специални нужди с помощта на тези инструменти. Това използва облачни технологии още от времето. В него живеят и се обучават незрящи деца и такива с нарушено зрение от столицата и от цялата страна на възраст от 5 до 19 години. Вече 20 учители от екипа ми преминаха през обучението „Училище в областта: Въведение”, проведено от Центъра за творческо обучение и се запознали с различни образователни технологии, данните от него.

 

ученически принадлежности онлайн

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*