Moo Lander, изцяло българската компютърна игра с крави, създадена в Пловдив, излиза официално на 27-ми май

Българската инди (независима*) игра Moo Lander, която е в разработка от над 6 години, излиза официално днес, 27-ми май (петък). Индустрията е гейминг, а жанрът е приключенска metroidvania в 2D формат. Заглавието с космически крави и много мляко ще е достъпно едновременно за PC (през Steam), Xbox и PlayStation. Разработчиците на играта работят тясно с партньори от мултинационални корпорации от ранга на Sony и Microsoft.

Талантливите момчета от пловдивското гейм-студио Шестият Чук (The Sixth Hammer) работят вече шеста година над най-големия си и амбициозен проект – Moo Lander, игра за летящи чинии и мощни космически крави. Екипът се състои от специалисти в най-различни сфери – от музикални изкуства, през туризъм и хидроинженерство, до пчеларство. Играта има силно присъствие на международната гейминг сцена, като най-много фенове на Moo Lander има в Мексико, Бразилия Индия и САЩ. Moo Lander участва в престижни дигитални фестивали за игриo като E3, Gamescom, PAX Online и EuroPlay.

Всеки фен на електронните крави може да пробва част от играта, като поиграе безплатното demo на играта в дигиталната платформа Steam (демо има и в платформите на Xbox и PlayStation). Един от уникалните аспекти е мултиплейърът, който Moo Lander предлага – заедно със семейство и приятели можете да поиграете на модули като PvP, PvE, Survive the Waves и черешката на тортата – футбол с крави – Galactic Mooball! Именно с възможността за локална игра с до 4-ма човека, Moo Lander предлага множество часове на забавление с приятели и семейство.

Първата седмица играта ще бъде с 10% намаление – тук може да намерите линкове за всички платформи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*