последни

Мария Бакалова откри Aniventure Comic Con 2023 пред повече от 10 000 души

Любимите два дни на феновете на поп културата у нас преминаха изключително успешно

 

Най-мащабният фестивал, който посреща почитателите на косплей, манга, аниме, гейминг, комикси и още много забавления, завърши преди броени часове. На 8 и 9 юли залите на Интер Експо Център се изпълниха с всевъзможни конкурси, турнири и интригуващи кътове, и дадоха възможност за срещи с популярни звезди. Именно една от тях изненада най-верните над 10 000 фенове с обръщението си, с което даде началото на тазгодишния Aniventure Comic Con в София. Мария Бакалова излезе на главната сцена и развълнува публиката, очакваща предстоящия косплей конкурс, като сподели: „Била съм на подобни събития и преди, мечтаейки си тайно един ден да стигна до голямата сцена. Моят пробив е доказателство, че всеки един от вас може и трябва да следва сърцето и мечтите си.“

За феновете се случиха множество вдъхновяващи срещи с още успели български актьори в международен план, сред които Юлиан Костов. Фестивала посети и Ирмена Чичикова, която съвсем наскоро също се присъедини към вселената на Marvel като персонаж в сериала „Secret Invasion”.

Климентина Фърцова и влогърката Маргарита Стойкова – Маги, която ще гледаме наесен във филма „Диада“, също са част от звездния списък.

Фин Джоунс – „Железният юмрук“, и Том Влашиха, с когото пък ги свързва „Game of Thrones“, Стефан Капичич от „Deadpool”, Афшан Азад от филмите за Хари Потър, илюстраторът на „Властелинът на пръстените“ Джон Хоу, изключително интригуващи имена от света на косплея като Yuegene Fay, Pretzl Cosplay и Bakka Cosplay – всичко това и още много интересни събития развълнуваха посетителите този уикенд в Интер Експо Център.

Специална изложба за феновете на Star Wars и двама гости – Саймън Дженър, част от Axiom Space, и Максимилиан Гюнтер, изследовател на екзопланети – поканени в партньорство с Ratio, грабнаха вниманието на почитателите на всичко, свързано с Космоса.

Не на последно място, в събитието се включиха множеството любими български създатели на съдържание като Светът на Ванката, Айде БГ, Слави от The Clashers, Стан и Стефи, а също и комикс артисти като Неда Малчева, създателите на Тони Патето, Българознайко и още, и още.

ANIVENTURE COMIC CON 2023 се проведе с генералната подкрепа на А1 България, Coca-Cola, Sprite и Ozone.bg. Генерален медиен партньор е NOVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*