последни

Лазерна епилация на подмишниците: често задавани въпроси

Днес ще отговорим на често задавани въпроси за лазерна епилация на подмишниците. Лазерната епилация се превърна в популярен и достъпен метод за обезкосмяване, на който много хора се доверяват. Днес разкрасителните услуги са на почит и мъже и жени от различни възрасти решават да се подложат на процедури, които да им осигурят по-красива и гладка кожа.

В тази статия ще обърнем внимание на една специфична естетическа услуга: лазерната епилация на подмишници. Тази процедура е част от портфолиото на SenseLaser.bg, затова помолихме специалистите от лазерния център да отговорят на най-често задаваните въпроси относно лазерната епилация на подмишници.

Надяваме се, че много хора, на които им предстои да се подложат на тази козметична услуга, ще успеят да намерят отговори на важни за тях въпроси.

Какво представлява лазерна епилация на подмишниците

Тази процедура се извършва със специален апарат – лазер, който използва светлинни лъчи с висока енергия и ги насочва към космени фоликул. Енергията се преобразува от светлинна към топлинна, чрез което се осъществява изгаряне на корена на косъма. Това предотвратява бъдещия растеж на косъма.

Тази процедура е изключително безопасна за кожата и много рядко се наблюдават странични ефекти.

Защо да изберете лазерна операция на подмишниците пред други методи

Лазерната епилация предлага няколко предимства пред други методи за отстраняване на косми на подмишниците. Този метод за обезкосмяване се слави със своята ефективност. Резултатите от премахване на космите с лазер са постоянни.

Процедурата е бърза и удобна, често завършваща със значително намален брой косми след само няколко сесии. Тази процедура се извършва от специалист и ви спестява всекидневното премахване на космите с бикче или чрез кола маска.

Лазерната епилация на подмишници гарантира, че кожата ви ще остане гладка и нежна за много дълго време.

Колко сесии лазерна епилация са нужни за постоянни резултати

Броя на сесиите, които трябва да се проведат за най-добри резултати може да варира за различните хора. Това е така, защото кожата на всеки човек е различна и се поддава в определена степен на третиране с лазер.

Основните фактори, от които зависи броя на сесиите са типа кожа, степента на пигментация и реакцията след процедурата. Обикновено се препоръчват между 6 и 8 сесии, провеждани на интервали от около 4-8 седмици.

Какви странични ефекти е възможно да се появят?

Лазерната епилация на подмишниците е процедура, която не предполага наличието на странични ефекти. Въпреки това, както вече няколко пъти споменахме, кожата на всеки човек е различна, което означава, че реакцията към лазера също ще е различна.

Някои от най-често срещаните ефекти след процедурата са леко зачервяване, отток или обрив по кожата. Тези симптоми обаче изчезват обикновено в рамките на няколко дни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*