18 породи кучета, за които вероятно не сте чували…

Кучето е известно като най-добрият приятел на човека. Това е един от най-често отглежданите домашни любимци. Има различни породи кучета. Едва ли има човек, който да не е чувал за питбул, немска овчарка, пинчър, пудел, пумеран и т.н. Породите, обаче са много повече, отколкото някога сте предполагали.

Предлагаме Ви да разгледате и списък с 18 породи, за чието съществуване може би не сте чували никога и едва ли някога ще ги видите на улицата, пред дома си. Ето за кои породи кучета става дума:

1. Апенцелер зененхунд – доста необичайно име и донякъде трудно запомнящо се. Тази порода обича децата и добитъка – малко наподобява на късокосмест бернски зененхунд.

apenceler

2. Азавак – наподобява хрътка. Това, което го отличава е наличието на извита опашка. За него са характерни кльопнали уши. Донякъде може да се каже, че има някаква прилика с кошута, което най-вече се дължи на елегантно извития врат.

azavak-dog

3. Бергмаско пастирско куче – името на тази порода кучета подсказва, че обичат добитъка и са изключително умни и послушни. Изпълняват всяко желание от правено от Вас към тях.

bermark-dog

4. Италиански птичар – още едно необичайно име. Освен, че са умни са и изключително симпатични. Италианският птичар е кръстоска между Бигъл и Блъдхаунд.

italian-dog

5. Турски пойнтер – ако се чудите как да разпознаете представителите на тази порода – е, не е толкова трудно! Характерните муцуни, с които разполагат са достатъчни, за да разпознаете, че даденото куче е именно турски пойнтер. А името показва, че породата е често срещана в Турция. Донякъде, може би факта, че се срещат само в Турция допринася за тяхната “световна неизвестност”.

tu-dog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*