последни

5 супер икономични автомобила

Цените на бензина нарастват постоянно. Въпреки спада от последните месеци, обикновено характерният тренд е възходящ. Това налага собствениците на МПС да намират начин за икономично използване на автомобила – някои откриват решение при смяната на горивото – от бензин на газ, чрез добавяне на газова бутилка. Това определено намалява разходите за гориво в едно домакинство с близо 40-50%, но от друга страна си има и негативи. Например, освен газ, колата трябва да е заредена и с бензин. Зимата е по-трудно превключването на газ и е необходимо даденият автомобил да загрее. Също така, обикновено колата се пали на бензин, след което автоматично превключва на газ, но когато разстоянията, които изминавате със своят автомобил са къси е твърде възможно да карате повече на бензин, отколкото на газ (особено през зимата). Е, в този случай е добре още от самото начало – при избора на автомобил, да помислите за разходът на гориво.

В тази класация сме подбрали няколко икономични автомобила, които част от тях употребявани, можете да си закупите на цена под 4000 лв.

VW Fox (Lupo)

VW Fox
Мощността от 70 конски сили не прави VW Fox най-бързата кола в света, но е достатъчна, за да се движи автомобилът нормално, давайки възможност за икономичен разход на гориво. Ако сте непретенциозни и не държите толкова на външният вид, колкото на икономичността, Lupo ще ви хареса.

Ford Ka

Ford Ka
Автомобилът на Ford има пъргаво окачване и освен това управляемостта е страхотна. Двигателят е 60 к.с., достатъчно компактен и икономичен откъм разход на гориво. За него, както и за много други автомобили също има характерни недостатъци, но могат да бъдат пренебрегнати в името на икономичността на бензин.

Opel Agila В 1.3 CDTI

Opel Agila
Ето този автомобил, освен че е с ниска цена при закупуване „на ново”, също така се характеризира и с минимален разход на гориво. Нужни са ви само 5,2 литра бензин на всеки 100 км, за да се придвижите от точка А до точка В – супер икономично!

Audi A3

Audi A3
Кой казва, че Audi е автомобил за „баровци”? Е, луксозните модели може би, но специално Audi A3 е страхотно превозно средство, което ще ви закара евтино, където пожелаете. 4-цилиндровия турбодизел двигател, в комбинация мощността от 105 к.с., го правят подходящ за притежание и използване – не само заради малкият данък, но и заради икономичността. 5,1 литра е необходимото количество бензин за изминаването на 100 км. А 11,5 секунди са достатъчно време за ускоряване от 0 до 100 км.

Mini One 1.4

Mini One
Майсторът на завоите е именно този автомобил. За него са нужни 6,1 литра и ще изминете спокойно 100 км.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*