Обмислете добре, преди да купите стара къща

Преди покупката на живота ви, ще трябва да проверите състоянието на нещата вътре. Така ще сте по-малко неприятно изненадани, когато започнете реновиране. Не мислете само за разходите при покупката, но и за след това.

Някои по-стари жилища и къщи са ограничени откъмвъзможности за модификация на типа и стила им. Тези ограничения, могат сериозно да потиснат свободата ви, при ремоделирането на вашия дом. За някои би било неприятно да разберат, след като вече са я купили, че ще трябва да запазят вида й, т.е. за промени и дума не може да става.

Входните пространствана старите къщи обикновено са по-тесни от днешните.По-старите жилища састроени, когато мебелите сабилипо-малко, от тези днес. Преди време, домаеобурудван само с една фурна ис голям хладилник от неръждаема стомана. Гардеробите са много по-тесни и по-къси, отколкото са днес. Най-добре е да измерите всички входове и врати, преди покупката. Или рискувате дане успеете да внесете вашите нови мебели. Разбира се, можете да направите новиврати, но това е още един разход, който да добавите към сметката ви.

Обичайте къщата си, дори само заради факт, че устояла на времето. Не се опитвайте да модернизирате изцяло стария дом! Има толкова причини да се влюбите в една стара къща, основната е старинният й стил. Реновирайтетова, което е необходимо, но помислете за запазване на оригиналния исторически облик на къщата. Въоръжете се с търпение, защото тези домове понякога отнемат години за непланирани и скъпи ремонти.

Ако приемете предизвикателството и си купите една от тези стари сгради, вероятно ще ви се наложи да наемате професионалисти, които да ви помамат с организизацията и реконструкцията. Това може да бъде доста „забавно“ преживяване…

Ако се чувствате готови да инвестирате в остаряла къща или стар апартамент, обмислете внимателно всичко, което предстои. Ами ако всичко се обърка и се наложи подмяната на много неща?Защото нищо чудно да се случи точно това.

 

Източник: Строителна компания ZID KO

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*