последни

Какво пречи на бързата връзка на интернета за дома?

Интернета е едно от най-използваните средства в 21 век и има много интересна история. За първи път компютър е свързани в мрежа на 29 октомври 1969 г. в Менло парк, Калифорния, когато американската агенция за сложни изследователски проекти прави публична демонстрация. В последствие интернета започва да се използва за военни цели като създава връзка между отдалечените бази и щабове. Днес той е се използва във всеки дом и е незаменимо средство в ежедневието ни. Въпреки глобалната му употреба се срещат неприятни проблеми, когато става въпрос за интернет за дома. Проблемите, с които можете да се сблъскате най-често са:

1. Недостатъчно добър рутер – Когато знаете че сте абониран за най-бързата скорост, която интернет доставчикът ви може да предостави, но все пак имате забавяне или загуба на пакети, това най-често е проблем свързан с рутера, който използвате. Ако искате качествен интернет за дома е препоръчително да закупите по-добър рутер, който може да обработва пакетите достатъчно добре спрямо скороста на вашият интернет.

2. Много хора, ползващи една и съща мрежа – В повечето домове, често се случва хората ползват една и съща мрежа, но това може са бъде проблем ако тя е с по- ниска скорост, защото ползването и от много устройства води до забавяне на интернет връзката и загуба на пакети. За да избегнат тази ситуация, повечето хора ползват най-бързия и стабилен интернет за дома, който избраният от тях доставчик може да предостави или две различни интернет мрежи.

3. Действащи торенти – Както знаем в интернет има много информация, игри, филми, и тн. Когато сваляме различна информация под формата на торенти, които компютъра записва и същевременно тегли от интернет, връзката започва или да се забавя или да се губи в зависимост от скоростта на пакета. Ако ползвате интернет за дома с по бавна скорост, то е добре да спирате съответните торенти, когато искате да сърфирате из мрежата. Ако пък скороста на връзката ви е сравнително бърза, то тогава проблемите идват, когато мрежата се натовари много. Например, ако сваляте няколко торента едновременно и в същото време сте отворили няколко интернет страници, то тогава мрежата може да се претовари и да забави скоростта си. Най-доброто решение на този проблем е спирането на активните торенти и пускането им отново, когато приключите с работата си с интернет.

Това бяха най-често срещаните проблеми, които хората срещат при употреба на интернет за дома. Голяма част от интернет доставчиците са наясно с тях и когато някой от тези проблеми се появи, той бива отстраняван лесно и ефективно с помоща на добра комуникация от страна на клиентите с доставчиците. Надяваме се информацията да ви е била от полза. Приятно сърфиране!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*