последни

Идеи за запомнящи се сувенири от екскурзия в Италия

Планирате пътуване до Италия и сте човек, който обича да прекарва известно време в пазаруване, било то за подаръци или за себе си. Бижута? Храна? Ако търсите перфектните сувенири от Италия, възползвайте се от тези три класически идеи.

Формаджо (сирене)

Сирене, формаджо на италиански език, е идеален сувенир, особено ако се отбиете до селските райони или попаднете на автентични местни производители, вместо да купувате от масовото промишлено сирене на пазара. Дори е обичай италианците да изпращат сирене в чужбина на своите близки и приятели от региона като сувенири. Има много различни видове сирене в Италия, от вкусното Pecorino Romano до силното casu marzu с червеи, характерно за Сардиния.

Най-известното италианско сирене по света е Parmigiano Reggiano, така че ако пътувате до Италия и сте фен, би било жалко, ако не си отделите време за пазаруване на такива вкусотийки. Parmigiano може да се използва настъргано върху паста или просто сервирано на парчета, придружено от чаша вино, например.

Паста

Пенне, фузили, пачери, спагети, конкили, пичи, оречиете… С всичките си форми и аромати, пастата е едно от ястията, които правят италианската гастрономия известна по целия свят. И отдавна един от любимите сувенири от Италия.

Докато сега италианските марки макаронени изделия като Barilla и De Cecco могат да бъдат намерени и в чужбина, ако искате да вземете от Италия специален подарък, потърсете местни производители и вземете нещо, което не се среща толкова често във вашата страна. Определено ще зарадвате близките си с тези невероятно апетитни сувенири.

Някои добри марки макаронени изделия, които можете да закупите в Италия, са Voiello, Alce Nero, Afeltra, Benedetto Cavalieri, Verrigni, Il Pastaio di Gragnano, Antignano, Alfieri, Mancini и други.

Дрехи

Знаем, че италианските модни марки като Valentino, Armani, Dolce & Gabbana и Versace имат магазини навсякъде по света, но в Италия можете да намерите други по-малко известни, но не по-малко красиви и качествени брандове. Тук и по-известните марки имат различни колекции от тези, открити в чужбина.

Последвайте нашите съвети за сувенири от прекрасната Италия и със сигурност ще предизвикате много усмивки у любимите си хора!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*