Придайте лукс в дома си, използвайки ламинирани паркети

Ако ви предстои ремонт на къщата или апартамента, вероятно се чудите каква подова настилка да използвате. Дали да бъде дървена, керамична или каменна? Изборът на такава не е лека задача, а едно много важно решение, което трябва да се вземе от Вас. Всеки вид настилка носи своите предимства и недостатъци, затова преди да направите Вашия избор е добре да се запознаете с основните им характеристики.

Към момента, най-разпространени изглежда, че са дървените подови настилки, като масивен и трислоен паркет, както и дюшеме. Но през последните години в България, много популярен става ламинираният. Нещото, което вероятно привлича хората най-много е цената. Той е по-евтин от естествения такъв, което го прави и по-масово достъпен.

ламинирани паркети от lia.bg се делят на няколко вида. Според начинът на поставяне съществуват такива, които се поставят, посредством лепило, и такива – без. Хубавото на този, който се поставя с използване на лепило е, че не позволява появата на фуги между отделните елементи и проникването на прах през тях, поради самото уплътняване. Ако погледнем нещата от друга страна, обаче, този, който не се лепи позволява доста по-бърз монтаж.

Придайте лукс в дома си, използвайки ламинирани паркети

Той от своя страна се дели на още 3 вида, в зависимост от изграждането му. Като те са такива с пресовани (ПДЧ), меки (MDF) и твърди дървесни частици (HDF). Сигурно се чудите каква е разликата между тях?

Високото качество ламинираните паркети зависи от плътността и е логично, че колкото по-плътен е изграждащият материал, толкова по-надежден е паркета и ще издържи на повече натиск и неблагоприятни атмосферни условия. Поради тези факти, най-предпочитания вид е ламинатът с твърди дървесни частици (HDF).

Друга много важна характеристика, това е видът дърво, от който е изграден, защото всеки тип има различна степен на износване. Например, дъбът е изключително здрав и твърд материал, който се използва понякога и в строителната индустрия.

Ламинираният паркет можете да откриете на пазара в разнообразни видове и шарки.А благодарение на най-новите технологии, повърхностите на EGGER, изглеждат невероятно автентични. Можете да изберете да имитирате каквото пожелаете. Например изчеткани дъсчени структури или специален облик на каменни декори, както и матирани повърхности в стила на промазани дървени подове. Всеки един декор се съчетава с идеално подхождащата му повърхност.

Чрез тази широка гама видове ламинирани паркети, всеки от нас може да превърне дома си в истински луксозно и уютно място. Това ни дава възможност да съчетаем стила на стаята с подовата настилка, за постигането на невероятни резултати. Ако сте по – арт личности и въображението ви работи, бихте могли да превърнете вашият дом в истинско творение на изкуството. В специализираните дизайн центрове, като Lia.bg, Вие можете да избирате декор и повърхност, за да получите това, което желаете за Вашия дом.

Така че ако Ви се иска да придадете красота и уют на помещенията си и то на достъпна цена, ламинираният паркет е перфектното ви решение. Лесната му поддръжка, голямото разнообразие от видове и цветове и бързото му монтиране са само част от плюсовете, които той носи. Предимствата му са наистина много и вече го превърнаха в една от най-предпочитаните видове подови настилки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*