Почистването на септични ями ще предотврати нежеланата авария

Ако често сте ставали свидетели на нежелан мирис, идващ от септичната яма, в близост до дома ви, то вероятно тя има нужда от задължителната профилактика и почистване.

Миризмата в повечето случаи е в следствие на неизправности. Тя може да бъде причинена както от механични повреди, така и от неблагоприятна химико-биологична атмосфера, вътре в ямата.

Друга причина за неприятния мирис е самото пречиствателно съоръжение. Обикновено се наблюдава при дълго време неизползвана септична яма. Освен това е възможно, миризмата да бъде в следствие и на гнилостен процес, което отново налага почистване на септичните ями.

Но за да не чакате да се случи авария, ямата да прелее и да ви сполетят неприятни емоции, е добре да реагирате навреме. Някои хора смятат, че могат сами да почистят септичната яма, но по-скоро това е работа за професионалисти. И ако все пак решите да го направите, трябва да знаете, че ще са ви нужни доста оборудване, както и време и усилия, за да се справите. И в повечето случаи няма гаранция, че ще успеете. Но ако държите да опитате сами, то за целта трябва да се снабдите с помпа, маркучи, тръби.

Повечето хора обаче предпочитат да се доверят на професионалисти, които да се справят с проблема, посредством специално оборудване и техника, което ще отнеме в пъти по-малко време отколкото ако се опитаме да го направим сами. Фирмите разполагат със специални вакуумни каналопочистващи машини, които почистват септични ями, шахти, сонди.

Повечето от тях предлагат и абонаментна услуга за почистване на септични ями. Така ще спестите средства, ще осигурите регулярност и ще поддържате съоръжението си в изправност. За да не се стига до аварии и препълване на ямата, се свържете с фирма Пайп строй груп ЕООД на тел.: 02 995 09 09 или посетете техния уебсайт на адрес: Kanalihit.com. Почистването на септични ями ще предотврати нежеланата авария.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*