Първата световна война оживява в електронната игра Tannenberg, която вече е на пазара!

Когато враговете са пред портата, българските войски се включват в битката

Blackmill Games и M2H правят световна премиера на своята игра Tannenberg (Таненберг), посветена на Първата световна война, налична в онлайн платформата за игри – Steam. Втората част от поредицата за Първата световна война изненадва феновете с ново съдържание и разкрива историческо събитие, случило се през ранната пролет.

Българските войски се присъединяват към Централните сили в автентичната игра, носейки със себе си нова карта и нови оръжия на Източния фронт.

Официалната видео-премиера на играта Таненберг може да гледате тук: https://youtu.be/9RW4pfqNyeg

Феновете могат да се сдобият с Таненберг от Steam с 15% намаление или с 25% намаление за лоялни потребители, ако вече са си закупили играта Verdun (Вердун)първата игра от поредицата.

България влиза в битката за Добруджа!

 

Премиерното видео представя включването на България в битката, където българите внасят един куп ново снаражение със себе си! Сред новите оръжия е и пушката Berdan II – руско оръжие, което българите ще използват срещу тях в Първата световна война. Не всички оръжия, добавени в премиерната игра са в ръцете на българите – например руснаците също могат да си служат с пушката Berdan II, докато румънците получават достъп до английската пушка Martini-Henry. Въпреки че е използвана за първи път през 1871, тя все още е годна за използване, когато другите оръжия са на привършване.

 

Новата карта Добруджа представя бойното поле с гледка към река Дунав, докато играчите се опитват да вземат контрол над ключовите укрепления на хълмовете и се хвърлят в съпътстващи атака през долината. Наред с останалите карти в играта, сега играчите могат да се сражават за територия, представяйки бойните полета от Балтийско до Черно море!

 

 

Съоснователят Майк Хергарден казва: “Вдъхновени от Добруджанския регион, новата карта представя нашата отдаденост да създаваме автентични локации. Направихме задълбочено проучване, за да създадем нещо, което да отразява предизвикателствата, пред които биха се  изправели войниците на Източния фронт.”

Бойните полета в Таненберг включват малко селце в равнините на Полша, разрушен влак в стръмия регион Галисия, църква в сърцето на Карпатите, и крепост в планината Косна, в Румъния.

 

Тази последна битка е добавена наред с румънския отряд, в следствие от гласуването от страна на играчите, които са питани дали искат да видят румънския или български отряди в играта. Въпреки че резултатите са близки един до друг… разработчиците на играта решават да добавят в играта и България! Общността е страхотна по време на ранния достъп, и в допълнение към двете нови фракции, последните месеци до официалното представяне на играта са белязани от много други актуализации в отговор на потребителските отзиви.

 

По-специално това се изразява в секторите, отрядите и ролите в тях, които вече са още по-отличителни. Например Австро-Унгарската К.у.К. или руските отряди “Фронтовик” за дългосрочни пушки и тежка артилерийска подкрепа, казаци или германска инфатерия за атаки и заземяване, или румънци и българи да държат ключови сектори срещу контраатаките на врага. Повикванията за подкрепа са допълнително балансирани, с опции, включващи газ, артилерия, дим и реконструкция на самолети.

Враг на портата…

В Таненберг и играта-предшественик Верден се провеждат редица исторически събития, от Коледното примирие и Деня на възпоменанието, които се проведоха заедно с играчите. Разработчиците готвят ново събитие за пролетта, основано на по-малко известно примирие, докладвано от американски вестник… „Примирието на Вълка“. Документът описва, че руските и германските войници са принудени да водят временно прекратяване на огъня поради появата на огромни глутници от хищни, гладни вълци. Макар че историята може да е леко преувеличена, това ни разкрива един интересен сценарий. По време на предстоящото събитие, когато вълците започват да вият, играчите ще трябва да решат дали да удържат или пък не своето примирие…

 

Игра-поредица за Първата световна война

Започвайки на Западния фронт с представянето на първия автентичен FPS Verdun от Първата световна война през април 2015 г. и разширявайки се до Източния фронт с Tannenberg, серията от игрите WW1 хвърля играчите в интензивна война, вдъхновена от хаоса и яростта на иконичните битки от Първата световна война. С над един милион продадени копия на Verdun, тази тема и условия на играта се оказва изключително популярна в гейминг общността!

Играчите имат възможността да избират от разнообразни и исторически точни отряди и оръжия, както и допълнително достъпни за отключване в играта съоръжения и опции, преди да се гмурнат в калта и окървъвените от бомбардировките бойни полета на динамичния мултиплейър.

 

Свързани линкове

Официален уебсайт:              www.WW1GameSeries.com/Tannenberg

Steam страница                      http://store.steampowered.com/app/633460

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*