последни

Три важни причини да смените стария си рутер

Безжичната свързаност в дома или офиса става все по-важна през последните години. Свързахме се с екипа на популярния производител на безжични рутери Tenda, за да ни дадат някои полезни съвети при избора на такова устройство, както и при неговата смяна.

НАЛИЧИЕ НА СМУЩЕНИЯ ПРИ ЧЕСТОТА 2.4GHZ

Wi-Fi стандартите 802.11B и 802.11N оперират на честота 2.4GHz, при която се получават силни електромагнитни смущения, защото освен вашия рутер, телефонът ви, Bluetooth-свързаните устройства, алармата на колата, радиосигналът и дори микровълновата фурна използват тази честотна лента. Това я превръща в изключително натоварена честота, при която е нормално да има загуба на сигнал и забавяне при преноса на данни. Новите рутери работят както на 2.4GHz, така и на 5GHz честота, което е по-новият протокол за безжични устройства, при който се елиминират намесите на околните устройства в дома или офиса.

ПО-ДОБРА ВРЪЗКА

Вашият стар рутер има само една матрица на антената – антената, която получава сигнала е и същата, която го предава. Когато множество устройства се опитват да се свържат към рутера, вие обикновено наблюдавате отслабване на силата на сигнала, а едновременно с това рутерът разпределя Wi-Fi равномерно към всички устройства, без оглед на това кое устройства ползва интернет в момента.

Новите рутери използват множествена входно-изходна технология (MU-MIMO) и разполагат с три на три или дори повече антени за по-добра трансмисия на сигнала към различни устройства, както и със софтуер, който локира свързаните устройства и насочва сигнала директно към тях.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИОНАЛНОСТИ

Много от нас си мислят, че рутерът просто разпределя интернет сигнала, което в действителност е вярно и се изчерпва само до това при по-старите устройства. Новите рутери разполагат с много допълнителни функционалности, които ги правят повече от обикновени трансмитери.

Offline даунлоуд

Можете да изключите вашия компютър и да излезете от вкъщи, знаейки че рутерът ви ще продължи да сваля музика, филми, игри, ъпдейти и друго, което сте задали.

USB порт

Новите рутери разполагат с USB порт, с който превръщате вашата флашка или хард диск в мрежов сторидж (NAS).

Видео стрийминг

Можете да стриймвате сваленото съдържание от рутера директно към телевизора, без да се занимавате с настройки на вашия мултимедиен плеър.

Контрол на рутера през мобилно приложение

Новите поколения рутери могат да бъдат управлявани през смартфон, което ви дава пълен достъп и контрол до неща като списък на свързаните устройства и тяхното приоритизиране, списък на гости, родителски контрол, пренасочване на портове и други.

Tenda Technology е водещ доставчик на мрежови устройства, основана през 1999 г. Компанията предоставя достъпни и лесни за инсталиране решения за работа в мрежа, внедрявайки най-съвременните технологии и иновативни продукти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*