Как да изберете най-добрата агенция за превод и легализация?

Ако се нуждаете от професионално преведени материали, ще бъдете посъветвани да направите някои проверки във всички преводачески агенции, които смятате да използвате, преди да продължите напред. Тъй като не всички преводачески фирми предлагат отличното качество, от което се нуждаете. И за да не останете разочаровани, споделяме с вас нещата, за които трябва да гледате, за да направите най-добрия възможен избор.

Обслужване

Изберете фирма за преводи, която ще бъде на разположение за обсъждане на вашите изисквания по време на процеса на превода, било то по телефона или по имейл. Избягвайте компании, които просто искат да вземат суровото ви съдържание и да предоставят преведена версия без текуща дискусия. Преводът на съдържанието ви трябва да бъде съвместен процес от началото до края.

Потърсете агенция, която е в състояние и желае да общува с вас на обикновен български, без да ви заслепява с професионален жаргон. Вие също трябва да потърсите фирма, която има възможности да се адаптира към вашите срокове, да предложи бързи корекции и да управлява няколко различни проекта едновременно, особено ако имате съдържание, което трябва да се превежда редовно. Въпреки че размерът не е всичко, преводаческите фирми, които работят в голям мащаб, обикновено имат необходимия персонал и ресурси, за да се адаптират към нуждите на своите клиенти по-ефективно от малките компании.

Да бъдеш в състояние да говориш език не е гаранция, че си и добър преводач. Ето защо е добре да се спрете на компания, която използва само квалифицирани лингвисти, които имат опит никога да спазват сроковете.

Качество

Ако искате да сте сигурни, че всеки път ще получавате гарантирано перфектен превод, е добре да използвате агенция, която разполага с надеждни процедури за контрол на качеството. Рядкост е да намерите грешки, когато преводът се прави от лингвисти, наети от най-добрата агенция за преводи. Работете само с фирма, която ще се увери, че вашият превод е изцяло коректен, преди да ви бъде предаден.

Сертификати и сигурност

Вижте дали избраната от вас фирма е надлежно сертифицирана. А ако искате да сте сигурни, че данните ви ще бъдат в безопасност с агенцията за преводи и легализация, попитайте за сертификати за сигурност като ISO9001 или ISO27001.

Отзиви

Ако не разбирате целевия език, на който искате да се преведе съдържанието ви, вероятно ще се опитате да оцените работата на дадена агенция за преводи, като разгледате предишни примери за съдържание, което е създадено за други клиенти. В този ред на мисли, трябва да потърсите фирма, която предоставя подробни препоръки от минали клиенти. Не търсете само компания, която предлага препоръки на уебсайта си; потърсете агенция, която дава подробна обратна връзка, казуси и справки при поискване.

Цена

Както при повечето неща в живота, получавате това, за което плащате, когато става въпрос за преводаческата индустрия. Когато използвате агенция, ще плащате за определено ниво на услугата, но това не означава, че трябва да плащате повече, отколкото е необходимо. Потърсете агенция, която е готова да е по-изгодна от своите конкуренти, дори и да е на върха от години.

Търсите най-добрата преводаческа агенция? Ето това са нещата, които трябва да имате предвид и тъкмо тях може да ви предложи Alma Consult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*