Creative Assembly Sofia анонсира първото си самостоятелно заглавие: Total War Saga: Troy

 

SEGA® Europe Ltd. обяви новото заглавие на Creative Assembly – Total War Saga: TROY™, вълнуваща стратегическа игра, която отразява една от най-великите истории, разказвани някога. Това е първото самостоятелно заглавие на софийското студио след придобиването на компанията от Creative Assembly през 2017г.

Total War Saga: TROY е вдъхновена от епическата поема на Омир, Илиада. Действието проследява подвизите на едни от най-известните герои по време на късната бронзова епоха и по-конкретно събитията около Троянската война.

Чрез уникална комбинация от завладяващо, походово управление на кампанията и грандиозни битки в реално време, характерни за Total War игрите, Troy изследва този легендарен конфликт както от гръцка, така и от троянска перспектива.

В Troy геймърите ще имат възможност да управляват съдбата на Егейската цивилизация, да решават съдбата на териториите от митичните висини на Олимп до знойните земи на Анатолия. В техни ръце е изборът дали пресъздадат историята от Илиадата или да изковат своя собствена легенда. Играта проследява митовете и легендите в Омировия епос, опитвайки се да покаже реалните събития, които вероятно са ги вдъхновили.

Бойните полета ще затреперят под краката на известни воини като Ахил и Хектор, начело на неустрашими армии. И все пак, за да бъде покорен легендарният град Троя ще е необходимо много повече от сила. Геймърите ще трябва умело да боравят с ресурсите в бартерната икономика, да усвоят особеностите на дипломацията, както  и да заслужат благосклонността на боговете.

С подкрепата на английското студио, софийският офис на Creative Assembly е водещ в разработването на играта. Местният екип отговаря за всички основни компоненти в нея, включително дизайн, история, герои, механики, арт, анимации и т.н.

Гледайте трейлъра тук: https://www.youtube.com/watch?v=OaSkIVpp_mI

Total War Saga: TROY ще бъде налична за PC в Steam през 2020. Добавете я в списъка си с желания тук: https://store.steampowered.com/app/1099410

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*