Българската Moo Lander кандидатства за участие в Евровизия за игри

Българската игра Moo Lander, създадена от пловдивското студио The Sixth Hammer, участва в гласуването за участници в Europlay – Евровизия за игри. В надпреварата ще участва по една игра от 15 държави. В момента се гласува за това коя игра ще бъде излъчена от България.

Играта представлява 2D платформър с уникален бленд от решаване на пъзели, битки с древни крави от зората на сътворението и комбинативно преминаване през красиви нива посредством управлението на летяща чиния.

Играчът влиза в ролята на последния герой на Lander-ите, които са на прага на цивилизационен колапс и се нуждаят от космическото мляко – най-ефективният ресурс във вселената. А както знаем – който има крава, пие мляко, тоест вие трябва да си го набавите посредством залавянето и телепортирането на кравите към вашите нуждаещи се сънародници.

Геймплейът предлага неща като използване на специални умения на лятащата ви чиния, ъпгрейдването им до по-ефективни и модифицирани версии, бос битки на края на всяко ниво, решаване на логически пъзели, както и такива, свързани с околната среда. Да не забравяме и възможността за игра в мултиплейър, където ще можете да влезете и под кожата на самите крави.

Moo Lander вече има безплатно демо в дигиталната платформа Steam, докато чакаме да излезне пълната версия за PC, XboX One и PlayStation някъде към края на 2020 година.

Повече подробности има тук: http://moolander.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*