Как да изберете цвета на килима си

Килимите могат да бъдат един от най-трудните компоненти на декорацията, тъй като има толкова много решения, които трябва да се вземат: стилът на килима, тип влакна, модел, качество и накрая, цвят.
Ако не сте сигурни откъде да започнете, когато трябва да вземете решение за цвят на килима, прочетете няколко съвета и предложения, които да ви помогнат.

Какъв цвят да изберете първо?
Коя част от декора на стаята трябва да изберете първо, когато започвате от нулата? За основните жилищни пространства в дома, като семейната стая, първо изберете цвета на дивана. Причината е, че изборът на цветове на плата често е по-ограничен , отколкото при килим или боя..
След като диванът е избран, изберете килима и накрая боята. Отново това е така, защото боята има практически неограничен избор на цвят. Започнете с елемента с най-ограничен избор и запазете компонента с най-големия избор за последно.

Неутрални цветове за килим
Има причина, поради която неутралните цветове са най-продаваните в килимите. Килимът има голямо въздействие в една стая и ярките цветове на голяма площ могат да бъдат непосилни. Също така подмяната на килима е скъпа. Освен ако нямате ресурси (и търпение) да подменяте килима си на всеки няколко години, когато тенденциите се променят, най-добре е цветът на пода да бъде неутрален.

Важен е начинът на живот и цветът на килимите
Вашият начин на живот и начинът, по който ще се използва килима, са огромни съображения в цвета на килимите. Натовареното домакинство с деца, домашни любимци и работещи родители обикновено не се поддава добре на бели килими, които могат да показват замърсяване по-лесно от други цветове.

Имайте предвид, че много светлите и много тъмни цветове показват далеч по-нежелани замърсявания от средните тонове. Макар че тъмният цвят може да е чудесен за скриване на петна, той ще покаже мъх и прах повече от другите цветове. Килимът, който не е нито твърде светъл, нито твърде тъмен, ще бъде най-добрият цвят за маскиране на тези проблеми.

Изберете мъдро цвета на килима си
Цветът на килима може да промени цялостното усещане за стая, така че не забравяйте да изберете цвета си внимателно и разумно. Помислете как тенденциите могат да се променят през годините и бъдете сигурни, че цветът, който обичате днес, все още ще ви хареса по пътя.
След като стеснили избора на цвят, е време да започнете да разглеждате мостри. На www.e-kilimi.com можете да направите своя избор за нов килим.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*