Как да внесем позитивизъм в днешно време с перфектната ежедневна рокля

Съдбата на връзките на жените с такъв детайл от облеклото като роклята се състои от много компоненти, зависи от много причини – от периода в живота на самата жена до историческата епоха, в която тя е попаднала да украсява света. Нека се замислим – защо всяка рокля винаги е оплакване? Защо дънките, пуловерът, ризата са ежедневие, но роклята вече е много важен елемент, който изисква специален, внимателен подход? Отговорът е прост – роклята е символ.

Спомняте ли си какъв ярък детайл става женската рокля в романите от миналите векове? Писателите не пестят от описанието на детайлите… на роклята, илюстриращи ни една страна на женския характер, после друга. Дамската рокля става съдбоносна, всяко нейно превъплъщение се предписва внимателно – от парцала на просяка до сватбената рокля на кралицата. Роклята е част от женствената същност, символ на женствеността и характера на нейния собственик.

Роклята е индикатор за много неща, например индикатор за развитието на икономиката, обществен поглед за еманципация, идеи за естетика с поглед към приетите норми.

Роклите могат да бъдат разделени на две малки групи – за ежедневието и за специални поводи. И в двата случая роклята е един вид лесен за разбиране език, състоящ се от изображения, ако желаете, вашата визитна картичка. Счита се за неподходящо да се позиционирате като сексуален обект, когато става въпрос за рокля, която да носите в офиса. Ако една жена дойде с дълбоко деколте на родителска среща в училище, тогава това може да бъде объркващо, тъй като целта на това публично събитие очевидно няма да съвпада с образа, който „излъчвате“.

Роклята е нещо, което ще накара другите да се отнасят към вас с най-голяма сдържаност, ако сте облечени елегантно.

Зоната на шията (и дори задната част на главата, където започва растежа на косата), гърдите, китките, коленете и глезените – това е всичко, което позволява на жената да позиционира своето достойнство и всъщност своя пол. Не напразно много нации дори сега са под голяма забрана да представят на публиката не само интимни части на тялото, но дори достъпни за разглеждане, да речем, коленете или деколтето на европейците. Майка, която облича рокля, която активно крещи за сексуалността за детски празник или родителска среща, рискува да изглежда несериозна и дори не много умна.

Перфектната рокля никога не е “маскарадна”. Дори великата Габриел Шанел каза – „Пазете се от оригиналността; в женската мода оригиналността може да доведе до маскарад.” И, разбира се, трябва да е модерно. По този повод Коко аргументира – „Модата трябва да се приеме, иначе ще изглеждаш нелепо. Новите продукти обаче трябва да се приемат незабележимо, на малки порции.

Като цяло въпросът за влиянието на модата, с която сме свикнали на улицата, е изключително важен и любопитен въпрос. Наистина перфектната рокля е причудлив, но семпло изглеждащ коктейл от модни тенденции, индивидуални предпочитания и това, което е вдъхновено от нас, потребителите.

Стигнахме до обсъждането на още един деликатен детайл – съответствието на желанието и реалната възможност за реализирането му. По-специално, ние говорим за фигурата и нейните характеристики. Всички жени ясно осъзнават коя е печелившата подробност от външния вид и коя, разбира се, губещата. Стройните крака са дар от майката природа, но колко често и сериозно трябва да се показват на публиката? Стройността вече е гаранция, че сте на вълната на успеха, но може ли вашата стройност да се счита за грозна тънкост или, напротив, някои части от тялото трябва да бъдат малко скрити, за да не оставят незаличимо неприятно впечатление на желаните зрители.

Е, какво ще кажете за живота на Марс – изглежда, че трябва да съществува, но вероятно не съществува. Буйните, рубенсови форми могат ясно да покажат целия блясък, щедрост и хармония на женското тяло … ако се спазват основните правила – всичко е сгънато пропорционално, жената е добре поддържана и знае как да поставя акценти, когато моделира външния си вид.

Роклите са естествено ушити и избрани само с тези значителни изрязвания, но притежателката им вече може да изпусне от поглед факта, че има допълнителни големи и малки козове в това тесте карти. Например цвят, който подчертава нюанса на кожата или косата, текстурата на тъканта, която създава силует, който е или летящ или, напротив, сдържано елегантен, дължината на полата, която подчертава дължината на краката, и така нататък и така нататък…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*