Заглавното парче “72 Seasons” от новия албум на Metallica е тук

ФОТОКРЕДИТ: ANIMATO MUSIC / UMG

Преди броени часове Metallica отново преобърнаха музикалния свят с премиерата на заглавната песен от предстоящия си 12-ти студиен албум 72 Seasons. Групата представи сингъла заедно с официален видеоклип – епично 8-минутно пътешествие, пресъздаващо борбата с гнева и вътрешния мрак.

“72 Seasons” излиза след епичната “If Darkness Had A Son”, представена като “звукова ретроспекция на кариерата на Metallica”, “Screaming Suicide” и мощното първо парче “Lux Æterna”. Новият трак, написан от Hetfield, Ulrich, Hammett, е въплъщение на концепцията зад заглавието на проекта, която бе подробно описана от самия James:

“Заглавието 72 Seasons е вдъхновено от любима моя книга, която описва първите 18 години от живота ни, а именно, оформянето на нашата истинска или фалшива същност. Албумът разкрива концепцията за влиянието на родителите ни върху изграждането на нашата личност. Мисля, че най-интересната част от това е продължаващото изследване на тези основни убеждения и как чрез тях ние виждаме света днес. Като зрели хора, ние пресъздаваме или реагираме на тези детски преживявания, притиснати от избора дали да останем затворници на детството, или да се освободим.“

Продуцирана от Greg Fidelman, заедно с Hetfield и Ulrich, колекцията 72 Seasons излиза на музикалния пазар на 14-ти април и е първият нов студиен албум на Metallica след Hardwired…To Self-Destruct от 2016 г. С 72 Seasons Metallica за пореден път успяха да се свържат с публиката си от всички краища на света и направиха премиерата още по-специална. В началото на март Metallica отправиха покана към фенове си за глобалната кино премиера на 72 Seasons. Само за една вечер в четвъртък, 13 април, 72 Seasons ще прозвучи единствено за кино публиката по света като всяка една от новите песни ще бъде представена с официален музикален клип и ексклузивни коментари от групата.

Може да направите предварителна поръчка на албума 72 Seasons в онлайн магазина на MusicMall.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*