последни

Древната китайска митология оживява в „Дъщерята на Лунната богиня“ от Су Лин Тан

Романът влезе в списъка на Amazon с топ 20 най-добри книги в категория „Фентъзи и фантастика“ за 2022 г.

 

„Дъщерята на Лунната богиня“ втъкава древната китайска митология в шеметно приключение за безсмъртие и магия, за загуба и саможертва. Дебютният роман на Су Лин Тан бързо се превърна в бестселър и завладя почитателите на романтичните фентъзи истории по целия свят.

Заглавието е включено в списъка на Amazon с топ 20 най-добри книги в категория „Фентъзи и фантастика“ за 2022 г. Читателите също припознаха историята и я превърнаха във финалист за „Най-добър дебют“ и „Най-добро фентъзи“ на Goodreads Choice Awards. Книгата продължава да набира популярност и в TikTok, където хаштагът ѝ има над 18 милиона гледания.

В „Дъщерята на Лунната богиня“ Су Лин Тан разказва история, в която любовта се съревновава с честта, мечтите бързо попадат в клопката на предателството, но надеждата все пак възтържествува. Син-ин израства на Луната, напълно скрита от света, без да знае, че страховитият Небесен император е в неведение за съществуването ѝ. Но когато магията на Син-ин се пробужда, тя е принудена да избяга от дома и да се раздели с майка си, Лунната богиня.

Сама, безпомощна и изплашена, Син-ин се отправя към Небесното царство – земя на чудеса и тайни. Пред нея стои непосилната задача да крие самоличността си от всички и да измисли как да спаси майка си от ужасното ѝ заточение на Луната.

„Дъщерята на Лунната богиня“ поставя началото на омагьосваща дуология и излиза с логото на Artline Studios в превод от Боряна Даракчиева. Авторката на бестселъра „Каравал“ Стефани Гарбър описва историята като „епична, романтична и завладяваща от началото до края“.

Със своя пищен, искрящ свят и силни герои тази приказка за любов, саможертва и чест ще остави любителите на фентъзи жанра доволни и нетърпеливи за още.

Су Лин Тан пише фентъзи романи, вдъхновени от митовете и легендите, в които е влюбена от дете. Родена е в Малайзия и учи в Лондон и Франция, преди да се установи в Хонконг със семейството си.

Обичта ѝ към литературата започва с един подарък от баща ѝ – книга с приказки от целия свят. След като изчита всички приказни истории, които успява да намери в библиотеката, тя открива фентъзи жанра и прекарва голяма част от тийнейджърските си години потопена във вълшебни светове.

Когато не пише и не чете, тя обича да изследва храмовете, плажовете и тесните лъкатушни улички, както и хълмовете и езерата близо до дома си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*