последни

Война между Булсатком и БТВ

БТВ спира предоставянето на услуги на Булсатком

От 22.12.2012г. е преустановено излъчването на всички телевизии от БТВ Медия Груп

Войната между БТВ и Булсатком

На 23.12.2012г. (Петък), бе преустановено излъчването на телевизиите, част от BTV Media Group, а именно: BTV, BTV Comedy, BTV Cinema, BTV Action, BTV Lady – за Bulsatcom. Причината е спор, възникнал между компаниите, относно тарифите. Според Булсатком – БТВ Медия Груп са поискали тройно по-голямо заплащане за предоставянето на право за излъчване на каналите. От петък, всеки абонат на цифровата телевизия, при пускане на тв канал на БТВ, можеше да види следното съобщение:

Уважаеми клиенти,

Извиняваме се за неудобството, че не можем да Ви предоставим програмите на bТV Media Group.

Доставянето на каналите бе едностранно преустановено от тях.

Като основание за спирането на сигналите се изтъква неприемане от страна на Булсатком на новата оферта за 2013-2014 година,

с която предлагат програмите си на цена 3 пъти по-висока от досегашната. Това неминуемо ще доведе до повишаване на

цената на пакетите на цифрова телевизия Булсатком.

Булсатком АД има действащ Договор с bТV Media Group до 31.12.2012г. и прекъсването на сигнала е в нарушение на договора.

Офертата на bТV Media Group е неприемлива за Булсатком АД до този момент и поради факта, че цената на ефирната телевизия бТВ е по-висока от цената на целия пакет програми на bТV Media Group, което лишава оператора от правото му на избор и възможност да договаря поотделно цените на всяка програма от пакета на bТV Media Group.

Уверяваме Ви, че ще полoжим максимални усилия за постигане на споразумение, но считаме, че е неуместно спирането на сигналите на програмите по време на предстоящите празници и преди изтичане на посочения в офертата на bТV Media Group краен срок 14.01.2013 г., а увеличаването на договорената цена не е подходящо при настоящите икономически условия в страната.

Очакваме от мениджмънта на bТV Media Group да подходи отговорно и към ангажиментите, които са поели и пред своите рекламодатели, като ги лишават от гарантирания брой зрители до които да достигнат рекламните им послания.

Излъчването на каналите ще бъде възcтановено веднага след постигане на споразумение между страните.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*