Шнайдер Електрик обявява първото в България състезание по изграждане на фабрика във видео игра

Build Smarter Challenge цели да поощри креативното и иновативно мислене на младите българи и да ги насърчи към реализация в индустриална среда

 

Шнайдер Електрик ще изправи българските играчи един срещу друг в първото за България състезание по изграждане на функционираща умна фабрика в дигитална среда. В първата фаза на състезанието ще може да се включи всеки желаещ, а на втория етап в селекцията ще попаднат 10-те най-оригинални и креативни проекта. Финалистите ще бъдат избрани от добре познати на родната публика гейминг инфлуенсъри, експерти в играта с многохилядна аудитория.

Големият финал ще се излъчи на живо чрез онлайн стрийминг на 17-и февруари от 14:00 часа. Преди провеждането на финала десетимата избрани участници ще получат достъп до специален сървър и ще разполагат с една седмица, за да вдъхнат живот на идеята си и да построят най-креативната високоавтоматизирана фабрика чрез специализиран формат на Minecraft. Идеята кореспондира с производственото предприятие на Шнайдер Електрик у нас, което сред малкото в България, сертифицирани като Умна фабрика. Записванията продължават до 9-и февруари на страницата buildsmarter.bg, където можете да намерите и цялата необходима информация и указания.

„Видео игрите създават уникална и динамична среда, в която въображението може да надмине границите си, но и да открие практическа стойност. Мултиплеър игрите пък силно насърчават експерименталния дух и сътрудничеството между играчи от всички възрастови групи. Ето защо виждаме смисъл да се обърнем към тази тема и да популяризираме чрез нея възможностите, които индустриалната среда у нас предоставя в момента. Предприятия като нашата умна фабрика са отлични места за работа за хора с техническа насоченост, но не само. Съвременната индустрия има много какво да предложи!“, споделя Петя Писарска, HR директор на разположената до Пловдив фабрика на Шнайдер.

Лицата на събитието са Цветелин Heavenbul Попов и Евгени Gothika_47 Николов – двама от водещите български гейминг ютубъри и стриймъри, опитни строители в Minecraft и с над 400 000 абоната общо. Те ще предоставят своя опит с играта, като станат двама от съдиите по време на финалния лайвстрийм на 17-и февруари. Живото студио ще бъде предоставено от TDB play, които посредничат на връзката между бизнеса и гейминг средата у нас.

„Освен огромен и изключително печеливш бизнес сегмент в световен мащаб, геймингът е източник на съществено по обем и много интересно съдържание с голяма фен база. Това го прави много добра платформа за обмен и професионална комуникация, за създаване на връзки между различни полюси в обществото, които живеят в ритъма на съвременните технологии, но на пръв поглед изглеждат отдалечени. Целта ни е да създаваме точно такива инициативи, които смесват бизнес, технологии и арт. Всичко това плюс контактът със значими компании, които са участници на пазара и работодатели у нас, дава висока стойност за публиката и винаги получава чудесен отзвук“, посочи Мартин Кадинов, основател и управител на TDB play.

Двамата ютубъри, заедно с представители на Шнайдер Електрик и с приноса на техните зрители, ще разгледат всяка конструкция и ще присъдят точки на базата на оригиналността, естетиката и производителността на всяка от тях. Двамата участници с най-висок резултат ще претендират за големи награди и титлата „Най-добрият Minecraft проектант в България“. Част от наградния фонд са избрани гейминг модели UPS устройства от собственото портфолио на Шнайдер под бранда APC by Schneider Electric.

Представители на компанията ще бъдат на разположение по време на лайвстрийма за отговори на всякакви въпроси, които зрителите ще могат да задават по време на събитието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*