Истината за спора между БТВ и Булсатком

Войната между телевизията и Bulsatcom

Чия е вината за скандала?

На 23.12.2012г. бе проведена конференция, чиято цел беше да бъде изяснена ситуацията относно въпроса за спирането на телевизиите на БТВ Медия Груп. На конференцията присъстваха представители на Булсатком и на “Българска Асоциация на Кабелните Комуникационни Оператори”.

Пламен Петков увери, че  “Булсатком” няма задължения към БТВ Медия Груп и това е опит от тяхна страна да наложат техните  цени, тъй като имат завидно медийно присъствие с притежанието на 6-те си тв канала. Също така, по негови думи, БТВ имат договореност със Виваком и целта е чрез повишаване на тарифите, да принудят Булсатком да увеличи цените за крайния потребител, което би довело до недоволство сред клиентите и би създало предпоставки за тяхното преместване към ТВ пакетите на Виваком.

В отговор на изказването на Пламен Петков, изпълнителният директор на БАККО –  Маргарита Георгиева, направи изказване, че Булсатком, Виваком и още 19 кабелни оператори са част от БАККО и като нейни членове те се подкрепят. Тя изтъкна, че действията на БТВ нямат нищо общо с Виваком.

Георгиева поясни, че проблема с прекратяването на излъчване на сигнала от страна на БТВ, не е единичен случай и че има още няколко кабелни оператора със същия проблем. Според изпълнителния директор на “Българската Асоциация на Кабелните Комуникационни Оператори”, проблема изхожда оттам, че БТВ Медия Груп желае да предлага всичките си тв канали в един пакет. Тя посъветва медията да помисли за алтернативни варианти, които да могат да бъдат приемливи и за двете страни.

Между временно от БТВ излязоха с новина, че ще пуснат сигнала към БУЛСАТКОМ само до 31 декември, тъй като все още казуса не е решен, но не искат до оставят потребителите без своята телевизия за празниците.

Спорът между BTV MEDIA GROUP и BULSATCOM предизвика много отрицателни отзиви от страна на потребителите, относно БТВ, заради постъпката им.

От снимките по-горе виждаме ясно, че действията на БТВ Медия Груп, предизвикаха огромно недоволство сред потребителите.

Тепърва предстоят преговори между Булсатком и БТВ Медия Груп.

Как ще се развият събитията, можете да следите в TeenPortall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*