ЧПГСИ АКАТАМУС организира Ден на отворени врати на 26 март

Юлия Аткова

Юлия Аткова

Във вълнуващо преживяване обещава да се превърне Денят на отворени врати в Частната професионална гимназия по сценични изкуства АКАТАМУС. За пръв път тази година гимназията организира достъп за всички, които желаят да се запознаят с уникалните възможности, които предлага.

На 26 март 2024 г. деца и родители ще може да надникнат зад кулисите на професионалното обучение по изкуства и да се запознаят лично както с преподавателите, така и с Юлия Аткова, директор на АКАТАМУС.

Не само ще презентираме единствената по рода си гимназия за сценични изкуства, но на 26 март ще организираме и ексклузивна програма за нашите гости споделя Юлия Аткова.

Посетителите ще имат възможност да присъстват на открити уроци по двете профилирани специалности‒ актьорско майсторство и поп и джаз пеене, както и за кратко да се потопят в необикновената атмосфера на часовете по специални предмети, като: вокална подготовка; солфеж и теоретични дисциплини; актьорско майсторство; танци; художествено слово; правоговор и драматургия.

Освен към Юлия Аткова бъдещите гимназисти и техните родители ще може да зададат персоналните си въпроси и към някои от преподавателите в АКАТАМУСд-р Ралица Бежан  (художествено слово и техника на говора), режисьора Антон Радославов (драматургия), Диа Мантова  (актьорско майсторство), Даниела Станкова (поп и джаз пеене), Драгомир Милев (музикално теоретични дисциплини) и Петър Герзилов (танци).

Ден на отворени врати за бъдещите актьори и певци

За да може Денят на отворени врати да премине с максимална полезност, екипът на ЧПГСИ АКАТАМУС кани всички, които  желаят присъствие, предварително да се регистрират в специално създадената платформа:

https://acatamus.bg/den-na-otvoreni-vrati/

Традиционно Денят на отворените врати предшества консултативните дни за ученици, които имат намерение да кандидатстват в гимназията през новата учебна година или в по-далечно бъдеще. Актуалните дати са 13-ти и 14-ти април 2024 г., когато преподаватели по основните специални предмети ще запознаят желаещите с условията за кандидатстване. Екипът на АКАТАМУС ще обърне и персонално внимание на младите таланти, като работи с тях над материалите за изпита: актьорски етюди, текстове и песни.

Създадена през 2022 г., АКАТАМУС е първата частна професионална гимназия, в която творчеството и образованието вървят ръка за ръка. Възпитаниците усъвършенстват класическото средно образование, развивайки професионално таланта си. Обучението в АКАТАМУС съчетава традиционните методи в изпълнение на учебните програми на МОН с иновативни подходи за адаптиране към новото поколение и предизвикателствата на съвременните изисквания. Преподавателите са отлични педагози и доказани практици в сферите на образованието и културата.
Мечтата на екипа на ЧПГСИ АКАТАМУС е да допринесе за развитието на българската творческа сцена и да дава добър пример за образованието в България
.

Вижте повече за АКАТАМУС:

https://acatamus.bg/

ЧПГСИ Акатамус | Sofia | Facebook

АКАТАМУС (@acatamus) • Снимки и видеоклипове в Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*