Топ 10 на първите убийства в историята

Топ 10 страшни първи места в отдел “Убийства”

Първото отравяне, първа смъртоносна инжекция, за първи път робот убил човек …

Има първи път за всичко, дори в света на смъртта. Ето и Топ 10 първи места в опити за убийство!

Топ 10 на първите убийства в историята10. Първата кола-бомба

Абдул Хамид II е султан на Османската империя в началото на 1900. Докато се опитва да модернизира империя, бил направен опит за убийство от Арменската революционна федерация, който поставя бомба в кола на султана .

Когато избухва десетки били убити, но благодарение на дълъг разговор с Шейх Ал-Ислам, султанът е закъснял и избегнал убийството.

9. Първото използване на огнестрелно оръжие в убийство

Джеймс Хамилтън е силен съюзник на Мария, кралица на шотландците през 1500. Когато Мария била принудена да напусне, нейният полу-брат Джеймс Стюарт поема трона и избива всички лоялни към Мария. Когато Стюарт опожарява семейният замък Хамилтън, Джеймс Хамилтън предприема действия .

Убийството е внимателно планирано. Хамилтън използва месингов пистолет с нарязана цев, за да произведе изстрел, убил Джеймс Стюарт и спечелил титлата на “Първо Убийството с огнестрелно оръжие” в света.

8. Първия човек убит от робот

Робърт Уилямс е работил върху фабриката на Ford Motor, когато робот- ръка тежащ един тон го ударя по главата , убивайки го на място.

Роботът е движел някои от материалите, но твърде бавно, така че Робърт се опитал да я се вземете, когато машината го ударя.  Това е първият случай на служител убит чрез робот.

7. Първата жена масов убиец

Елизабет Батори няма как да бъде първият сериен убиец, но тя е една от най-известните.

Тя е съблазнявала бедни момичета в замъка си с обещание за добре платена работа, като вместо това те са бити, изгаряни и осакатявани, преди в крайна сметка да бъдат убити. Батори казва, че броя на жертвите и наброява 600, но на само 36 от тях са били свидетели нейните служители.

6. Първото основание за лудост, което е попречило за изпълнение на присъда

В Древна Гърция, лудостта е била правно основание за да не се изпълнява присъда. За първи път е било използвано в САЩ за Алвин Форд.

Форд бил осъден за убийство през 1974 г., когато в затвора той започва да нарича себе си “папа” и казал на пазачите, че той е спрял няколко дявола за конспирации. В Върховния съд разследването било установено, че Осмата поправка на Конституцията на САЩ спра изпълнението на присъда на хората считани за луди.

По-късно Форд е преместен в психиатрична клиника

5. Първото отравяне

Сократ е бил един от най-мъдрите хора в древни времена, но с неговите идеали често са се сблъсквали неговите колеги атиняни. Той хвали методите на Спарта, стар съперник на Атина, че и не следват пътищата на атинските богове.

Вярвайки че, Сократ покварява децата, той е изправен на съд, признат за виновен и осъден на смърт. Сократ е принуден да изпие чаша с отрова.

Топ 10 на първите убийства в историята4. Първия атентат в църква

Атентатът в църквата „Света Неделя“ е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света.

Извършен е на 16 април 1925 г., Велики четвъртък, когато група крайно леви дейци на Военната организация на Българската комунистическа партия взривява покрива на църквата „Света Неделя“ в София. По това време в нея се провежда церемонията по погребението на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от други дейци на комунистите. Специалната цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително цар Борис III.

3.  Първото убийство, излъчвано по телевизия на живо

Лий Харви Осуалд ​​е бил първият човек убит на живо по телевизията . По това време, Осуалд ​​е задържан от полицията, когато Джак Руби, който е бил видян навърта наоколозастрелва Осуалд ​​в стомаха.

След като е обвинен за стрелбата по президента Джон Ф. Кенеди, арестуването на Осуалд ​​е гореща тема и всички са зашеметени, койато стрелеца по Кенеди е убит пред очите им.

2. Първата смъртоносна инжекция

Чарлс Брукс, осъден за убийството на авто-механик Дейвид Грегъри, бил първият човек, екзекутиран със смъртоносна инжекция в Хънтсвил, щата Тексас през 1982 г..

Той получил три инжекции, една след друга. Първата праща Брукс в дълбок сън, втората парализира мускулите му, а последната, причинява сърдечен удар. Това се разглежда като по-хуманни от другите варианти – смърт чрез газова камера, смърт чрез обесване или смърт чрез електрически стол.

Този метод се използва от над 100 страни по целия свят, в България не е използван никога.

1. Първо дете сериен убиец

Мери Бел, на 11 г., е британско момиче признато за виновно за убийството на две млади момчета . Майката на Мери е била проститутка, който е принудила дъщеря си да участва в сексуални действия с клиентите и. През май 1968 г. Мери удушава четири годишният Мартин Браун в празна къща. През юли същата година тя убива второ момче, Брайън Хоу и издълбава голямо “М” в стомаха му с ножици.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*