Зловещи изоставени места по света

Ние, хората сме изследователи на природата. Търсенето и откритието на стари и нови факти и артефакти е нещото, което ни отделя от останалата част от животинското царство. От света в който живеем до голяма степен познаваме само това, което ние виждаме, но малко хора знаят за руините от близкото минало. Това са руини от недалечното минало, това са зловещи изоставени места по света. Ако Ви се струва интересно, можете да продължите и по нататък!

Изоставена база за подводници, Украйна

В залива на северните брегове на Черно море, Съветската армия имала сложна база за подводници през голяма част от времето на Студената война. Тази изоставена база в град Балаклава, Украйна в момента е музей и е използвана от местните жители и туристи за разходки. По време на войната, съветските подводници са били построени другаде, транспортирани до тази база с влак, след това разположени в Черно море и по-нататък за скрити подводни операции. Тунелите на базата за подводници достига далеч и дълбоко в планината, предоставяйки достатъчно място за много подводници и техните екипажи.

Руините на Детройт

Детройт в САЩ е пример за това как една част от града се развива бързо и бурно, как се реинвестира, и как другата част на града е в руини. Изоставени сгради и театри, болници Детройт е един от бързо развиващи и бързо западащи градове в същия момент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*