iPhone 5S и iPhone 5C – вече и при нас

iphone 5s

iPhone 5S вече и в България. Потребителите ще могат най-накрая да закупят най-новия модел на Iphone – 5S. Паралелно с него, на пазара ще бъде пуснат и още един нов смартфон на Apple – iPhone 5C. Естествено, телефоните са достъпни за закупуване при някои от мобилните оператори.

Към момента, в България ще бъдат налични за продажба iPhone 5S само със двата основни цвята, познати ни до момента – сребристия и черен. Към този момент, т.н. златна версия няма да бъде налична, което е пък не е никак изненадващо, особено имайки предвид, че на доста места по целия свят, количествата точно с този цвят вече са били изчерпани.

Що се отнася до цените – те не се различават кой знае колко от тези на по-старите модели iPhone. С един от най-скъпите планове на мобилните оператори и при сключване на двугодишни договори с някой от тях се очаква цената на апарата iPhone 5S да е над 830лв, а що се отнася до цената само на апарата – без обвързване с програма, очаква се тя да е малко над 1 300лв.

Iphone 5C

Iphone 5C

Естествено, не може да не споменем и iPhone 5C, който бе пуснат паралелно с 5S-модела. Неговата цена ще е от над 650лв, а без двугодишен абонамент за програма при мобилен оператор, се очаква свободната му цена за продажба да е малко над 1 120лв.

Други страни, в които компанията Apple  ще стартира продажбата на смарт устройствата са Лихтенщайн, Чехия, Австрия, Словения, Русия, Испания, Белгия, Румъния, Литва, Швеция, Гърция, Нова Зеландия, Дания, Исландия, Тайван, Хърватия, Норвегия, Естония, Италия, Тайланд, Полша, Макао, Латвия, Португалия, Малта, Финландия, Френски Антили, Унгария, Люксембург, Холандия, Ирландия.

За разлика от България и другите страни, където “пускането за продажба” на iPhone 5S и iPhone 5C стартира сега или предстои да стартира, двата нови модела смартфони, произведени от компанията Apple, бяха пуснати за продажба няколко седмици по-рано в страните САЩ, Германия, Австралия, Япония, Франция, Великобритания, Китай, Хонгконг и Сингапур. На някои от тези места интереса към златистата версия бе изключително висок, поради което тя вече не се предлага.

Продажбите на най-новия модел смартфон се очаква да стартират в страните Саудитска Арабия, Турция, Молдова, Албания – в началото на месец ноември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*