последни

10 страхотни снимки на зрителни илюзии

Невероятно е как човешкото око може да възприеме даден предмет, а още по-невероятно е как един предмет може да изглежда, създавайки илюзия. Понякога простичките неща могат да изглеждат по невероятен начин и хората наистина харесват това. Чрез тази статия, ще можете да се докоснете до малка част от онези малките илюзии, които радват едни хора и се осъществяват от други хора, само със използването на едно оръжие – тяхното въображение и с помощта на… точен, добър ъгъл, малко късмет и хубав фотоапарат.

Време е да разгледате колекцията от 10-те най-готини зрителни измами!

1.Този ще си го взема за спомен.

Това мини балончета ли са или пък ръката е на някой великан? Може би е кадър от някакъв филм? Възможно е да е “филмов” ефект?

Не, отговорът е много простичък, човекът, чиято ръка “позира” за снимката, просто е улучил момента и е направил страхотната снимка. Това е една съвсем обикновена човешка ръка и един съвсем обикновен много голям балон. Просто той е по-далеч, а ръката по-близко, което създава зрителната илюзия – яко, нали?

balon

 2. Когато човек отива някъде, той си взема раница с най-необходимите вещи. За жените е по-характерно, че “мъкнат” много багаж, но гледайки тази снимка, изглежда, че този мъж, също не си “поплюва” в това отношение!

big-bag

3. Човешкият фонтан

Да е изпила много вода – колко да е изпила тази дама? Доста вода “извира” (така да се каже) от нея.

Доста добра зрителна измама.

fontan

4. Ех тази, Пиза.

Наклонената кула в Пиза е привлекателна за много туристи. Те позират там по различен начин, а в стремежа си да се снимат по оригинален, уникален начин, спомага доста за формирането на доста идейни фотоси.

Ето една от многото “илюзии”, свързани със наклонената кула в Пиза.

Наклонената кула в Пиза

5.  Оооще малко боя тук и е готово…

Това горе-долу се доближава до “3D рисунка” с четка. Де да беше наистина, но тази снимка също е направена в точният момент.

Хубава къща

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*