Най-страховитите изоставени места на Земята

Тези реални човешки руини предлагат изгледа към един свят без хора. Само сенките се прокрадват денем и нощем по техните стени. Създаващи респект, и страх, никога не бихте ги доближили сами или нощем.  Това са тези изоставени места на Земята, за които толкова градски легенди са се създали през годините, че ни е страх само като им чуем името.

Припят, Украйна izostaveni_09 izostaveni_08

Припят, град с почти 50 000 е напълно изоставен, след Чернобилската ядрена катастрофа през 1986 година. След аварията града е бил изоставен недокоснат и ще бъде така в продължение на много хиляди години напред в бъдещето. Околната среда и природата в града е това, което прилича на апокалиптичен филм.

Диамантова мина Мирни – Източен Сибир, Русияizostaveni_07

Вторият по големина изкуствен отвор в земята, Мирни е построен от Сталин за да задоволи търсенето на промишлени диаманти в Съветския Съюз. Копаенето става трудно, когато в крайна сметка е стигната прекалено надолу и е скъпо да се продължи по нататък, вследствие на което мината е изоставена.

Фармхаус, щат Ню Йоркizostaveni_011

Тази изоставена селска къща  в щата Ню Йорк действа като гробище за много ретро автомобили, които сега са празни черупки от техните бивши Аз.

Клиника Уилард, Ню Йоркizostaveni_013

Клиниката за психично побъркани в Уилард е построена през 1869 и затворена през 1995 година. Подслоняваща близо 4000 пациенти в своя пик, повече от 50 000 пациента са починали докато са пребивавали в клиниката, затова е имало и морга (на снимката по горе) едно от най-ужасяващите места.

Сан Жи НЛО къщи в Тайванizostaveni_06

Тези къщи са били предназначени да бъдат продадени на американски военни офицери, когато започва строителството им през 1978 година. През 1980г. работата е спряна поради загуба на инвестиции.

Замък Бенерман щат Ню Йоркizostaveni_05

Собственика на замък Бенерман, Францис Бенерман VI, построил структурата като място за съхранение, след като закупил американския военен излишък след войната с испанците. След като през 1920 г. част от боеприпасите избухват, голяма част от крепостта е разрушена и изоставена.

Анива скален морски фар, Русияizostaveni_012

Официално е използван от руснаците като наказателен остров. Острова често е търсен към териториалните води на Япония, но е Руска контролирана зона.

Влакова гара Canfranc Испанияizostaveni_04

Международен железопътен маршрут от Испания към Франция. Едно произшествие през 1970 година разрушава близкия мост и оставя свръзката между двете страни безлюдна вече 44 години.

Orpheum Auditorium – Ню Бедфорд, Масачузетсizostaveni_03

Този Аудиториум (зала) е открита на същия ден, в който Титаник потънал 15-ти Април 1912. Сега в част от сградата е помещава супермаркет, а останалата е красиво безлюдна.

Охладителна кула на ТЕЦ, Белгияizostaveni_02

Това е част от охладителна кула в стара електроцентрала в Монсю, Белгия. Хиляди литри вода се е свличала и охлаждала във вътрешността и.

Дом-Паметник на Българската Комунистическа Партия, връх Бузлуджа, Българияizostaveni_01

Бившият Дом-Паметник на БКП е толкова зловещ от външната страна, колкото от вътрешната. Сградата с форма на летяща чиния, вероятно е чудо на комунистическата архитектура и атракция за нас. Сградата е била ползвана от 1981 до 1991 година, веднага след падането на социалистическия режим в България е запечатана и оставена на разрухата.

Следва продължение…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*