Нов епико-апокалиптичен сериал набира скорост

Dominion или Господство е епична свръхестествена драма за близкото бъдеще.Dominion или Господство е епична свръхестествена драма за близкото бъдеще. По-конкретно, 25 години след война, когато една армия от ангели, водени от архангел Гавриил, води война с човечеството. Архангел Михаил се обръща срещу собствения си вид, избирайки да застане на страната на човечеството.  В центъра на сериала е град Вега, блестяща империя, която се образува от руините на това, което е останало от Лас Вегас.

Dominion или Господство е епична свръхестествена драма за близкото бъдеще.Господство започва, като информира зрителите – чрез може би най-мрачната сцена в ефира, че преди 25 години Бог изчезва, задействайки нападение на Земята, водено от ангели под ръководството на архангел Гавриил (Карл Беукс). Хората успяват да ги отблъснат отчасти с помощта на брата на Гавриил, архангел Минаил (Том Уисдъм), който се е установил във Вега – един от оцелелите градове в които хората успяват да го запазят и защитават от обсебващите ангели.

Вега, обаче има и своите сложни политически и кастови системи. Смелият войник Алекс (Кристофър Игън) – охраняващ Дом Райзън и тайно преспива с “принцесата” Клер (Роксан Маккий). Слуховете за мистериозен избран, който ще предопредели края на войната ангели – хора.

Дейвид Уейл – консул на Вега, се опитва на всяка цена да запази тайната за избрания (Алекс), което може да доведе до край на мита за избрания и край на кариерата му на консул. Генерал Райзън е господар на Вега, ръководел е отбраната на града във войната, сега той е болен и консул уейл се опитва да го свали от власт. Чрез договорения брак между дъщерята на Райзън – Клер и сина на Уейл – Дейвид, двете фамилии се опитват да се помирят и да си осигурят господството над Вега.

Dominion или Господство е епична свръхестествена драма за близкото бъдеще.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*