7 известни личности и историите за техните белези

Харисън Форд

Вижте списък със 15 истории за видими белези на знаменитости, както и историите, които се крият зад тяхното получаване.

1. Джона Хил

Джона Хил

Джона Хил, звездата от “21 Jump Street” и “Вълкът от Уолстрийт”, разкрива произхода на мистериозният белег на дясната му ръка, приличащ на паяк, разположен върху лакътя му, който белег освен, че е голям е и доста дълбок, трудно може да бъде прикрит. Когато Хил е в средно училище, майка му се бори с рака. Убеден, че тя ще умре, той започва да прекарва постоянно навън. Започва да се занимава със скейт и да пуши трева. Общо взето не е добро дете (както и самия той сам твърди). Една нощ той и негов приятел се измъкват навън с джип. Приятелят му започва да се шегува и да подкарва джипа назад-напред, докато най-накрая не се преобръща. В момента на обръщането лакътя на Джона Хил е подпрян на отворения прозорец и се забива в земята. По-късно Хил се събужда в болницата и чува двама лекари да обсъждат, дали да ампутират ръката му. В същото време вижда баща си и болната си майка да плаче. Тогава той си казва “Никога повече няма да ги разочаровам”. Оттогава насам Джона гледа този белег всеки ден като той му напомня да работи усилено (както сам твърди актьора). Хил има и други белези от инцидента, но те са по-малко видими.

2. Кейли Куоко

Кейли Куоко

Актрисата, позната от сериала “Теория на големия взрив” – Кейли Куоко напълно смачква долната част на крака си по време на инцидент с конна езда през октомври 2010 година. Тя е откарана за спешна операция след инцидента, знаейки, че е възможно да изгуби долната част на крака си. През фаталният ден актрисата е имала урок по конна езда, който е продължил цял ден. В края на урока конят й се изплашва като тя допоследно не очаква да падне. След като пада, конят й се “приземява” върху крака й в опит да избяга. Тя описва счупването на коста, която е чула като звук от шумоленето на листа. Хирурзите вмъкват два стоманени пръта в крака й, за да стабилизират разбитите кости, оставяйки 2 белега. Единият е точно над глезена от външната страна на крака, където костта е издадена, а другият е по-дълъг хирургически белег, разположен в предната част на крака – малко над стъпалото. “Хубаво е, че знам кога ще вали. Буквално се чувствам сякаш съм на 110 години”, казва тя.

3. Харисън Форд

Харисън Форд

Почти всеки фен на Харисън Форд може да каже, че най-известният му белег е този разположен на брадичката му. Това е търговска марка (макар той никога да не е мисли за него по този начин… ние го правим). Откъде се е сдобил, обаче с него? Знаменитият актьор твърди, че е “спечелил” белега си при бърза автомобилна катастрофа. Това се е случило през 1964 година. Харисън Форд е имал работа в близост до Лагуна Бийч, Калифорния. Един ден, докато шофира към работа, той се опитва да си сложи колана в движение, при което губи контрол над колата си и се забива в телефонен стълб, при което лицето му се затръшва във волана. Той стои отстрани на пътя, кървейки с часове, докато най-накрая някой не го взема и го закарва в болницата. В своите филми, обяснява появата на белега по различни начини.  Например, в “Индиана Джоунс и последният Кръстоносен поход”,  Инди обяснява, че е получил белега при “рязане” на брадичката с камшик, когато е бил дете. “Работещото момиче” пък твърди, че го е видяла да се опитва да пробие собственото си ухо, когато е бил тийнейджър, но припаднал и разбил брадичката си на тоалетната чиния.

4. Тина Фей

Тина Фей

Когато е била само на 5 години, Тина Фей играе в предния си двор, в дома си в Пенсилвания, когато бива нападната от непознат – който яростно замахва през лицето й с нож. Нападателят така и не бива открит никога. Белегът не възпира Фей да изгради успешна кариера като актриса. И все пак, повечето заснети кадри са от дясната й страна.

5. Куин Латифа

Куин Латифа

4-ри сантиметровият белег, който стои точно под линията на косата, на Куин Латифа е бил там през по-голямата част от живота й. Но как е получила тя белега си? Докато играе на гоненица с брат си, тя се препъва в телефонният кабел и си удря главата в ъгъла на стената на банята. Тогава тя получава 3 шева.

6. Шарън Стоун

Шарън Стоун

Драматичният белег, разположен на врата на Шарън Стоун е един от най-големите и трудно може да бъде скрит при рекламните снимки. Въпреки това, този белег я прави една от личностите с най-популярни белези в Холивуд. Нейният белег на врата се дължи на инцидент от детството. Когато е малка, Шарън язди кон, докато внезапно не се блъска в опънато въже за дрехи и разкъсва шията си. Тя е единствената знаменитост, която има собствен уеб сайт, за да наложи белега си. Въпреки, че  sharonstonescar.com, той дълго време бе онлайн.

7. Катрин-Зита Джоунс

Катрин-Зита Джоунс

Когато е малко момиченце, Катрин-Зита Джоунс получава вирус, който я възпрепятства да диша нормално. В резултат на това лекарите биват принудени да извършат операция на трахеотомия. Операцията оставя белег на врата на Катрин. Тя би могла да го отстрани чрез хирургическа процедура, която включва шлифоване на съединителната тъкан, с помощта на инструмент, който премахва тъканта от стария белег. Това е проста процедура, изискваща само местна упойка. Въпреки това, Катрин счита белега за напомняне на променящото се в живота събитие. Тя казва, че гримьорите винаги се опитват да го прикрият, но тя самата не желае това. Тя твърди също, че е нямаше да е тук, ако не бе получила този белег.

Както всички знаем, възстановяването след операция зависи от лекуващия лекар, но и от самия пациент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*