Смъртоносно оръжие 2 (1989) / Lethal Weapon 2

Смъртоносно оръжие 2В „Смъртоносно оръжие II“, Ригс и Мърто отново са въвлечени в преследването на мафията. Този път, обаче те се изправят сами, тъй като дипломатически имунитет пречи на полицията да разследва заподозрените.

След като Мартин и Роджър, обаче не се отказват от задачата да накарат „справедливостта да възтържествува“, мафиотите решават да вземат драстични мерки, избивайки всички полицаи участвали в операция срещу тях. Главният заподозрян Гетс е трудно достижим и въпреки злодеянието няма как полицията да го разследва, заради властта и политическия имунитет, който притежава.

След като Мартин Ригс научава, че именно същите тези хора избили колегите му са отговорни за смъртта на съпругата му, както и че са убили сегашната му приятелка, чашата прелива и той решава да си отмъсти като отнеме живота на всички виновници – не като ченге, а воден от лични подбуди.

Неговият най-добър приятел и колега Мърто също решава да му помогне. Но дали двамата ще успеят да оцелеят сред толкова много престъпници, без защита и подкрепа от останалите ченгета?

В ролите: Мел Гибсън, Дани Глоувър, Джо Пеши, Джош Аклънд, Дерик О’Конър, Трейси Уолф и др.

Режисьор: Ричард Донър

Държава: САЩ

Година: 1989

Времетраене:  114 минути

Жанр:ЕкшънТрилърКриминален

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*