Топ 10 зли хора от древни времена

Историята е пълна с разкази за зли хора, извършвали зли деяния. За съжаление те са толкова много на брой, че ние не сме в състояние да разполагаме с толкова много топ десет списъци на зли хора – мъже , жени и дори деца . Този списък разглежда десет души от историята, които са били особено жестоки и които в много случаи се помнят само по тази причина.

10. Императрица Ву

zli_1Ву Затиан била императрица на Китай от октомври 690 г. до февруари 705. Тя е единствената жена в историята на Китай, която се е произнесала за собствените си права. Тя била безмилостна, жестока, садистична и сексуално извратена убийца, която държала хората си в хаос. Тя подлагала на мъчения, екзекуции и принудителни самоубийства. Тя имала много съперници и ги пращала в изгнание или екзекуции, включително бившата императрица Уан. Тя също убивала членове на семейството си, включително племенницата си, племенника и е убил новородена дъщеря. Други членове на семейството са били в изгнание включително нейните синове, от които не един в крайна сметка било наредено да се самоубие. Ву имала хиляди хора след себе си, които са били отровени, удушени, осакатени, изгорени и сварени живи. Други се отървават със своите носове, уши, ръце и крака отрязани. Тя почива през декември 705-годишна на възраст 81.

9. Ин Ши Хунг zli_2

Ин Ши Хунг е първият император на Китай от 221 пр.н.е. до 210 пр.н.е.. Той е бил параноик, брутален, жесток и садистичен. В първата си година на власт над 120 000 семейства са били принудени да се преместят от домовете си. Той изгаря почти всички книги и писания в Китай и имало стотици учени обезглавени и погребани живи. Той измъчва селените, земеделските производители по-специално чрез повишаване на данъците. В един момент, един милион души са били пуснати да работят като принудителен труд за изграждане на 4700 мили пътища. Той е създал стени и други архитектури, които проправят пътя за Великата китайска стена, но работилите стотици хиляди, умрели от глад и убийства. Ин бил обсебен и се опитвал да стане безсмъртен, когато учените не успяват да намерят начин, той взима 480 от тях и ги погребва живи. Дори и в смъртта си, той се страхува, че ще бъде атакуван. Той поръча да бъде построен мавзолей широк 3 мили за които се изисква 700 000 души, повечето от тях са били убити в процеса. Чин умира през септември 210 г. пр.н.е.

8. Годфри де Буйон zli_3

Годфри на Буйон е франкски рицар, лидер на Първия кръстоносен поход, военна експедиция от западното християнство да си възвърне Светите земи, в която десетки хиляди души бяха убити. Той бил твърдо решен да отмъсти за кръвта на Исус на еврейския народ. През 1099, той и неговата армия пристигна в Ерусалим. Те обсажда града и убива всеки, който е напускал града. Жертвите или се изгарят, или са им стомаси нарязани и отворени. Оцелелите евреите избягали в синагога, която Годфри опожарява. Той наредил на хората си да преследват и да убият всички от оцелелите, които са напуснали града. Смята се, че никой не е оцелял. Останки на ръцете, краката и глави са разпръснати из целия град. Казва се, че Годфри се съблякъл по бельо и тръгнал бос през купчини от кръв, които достигали до глезените му. Възможно е само 70 000 мюсюлмани да са били убити там. Той умира от чума през юли 1100 г., целта му е изпълнена.

7. Ирод Велики zli_4

Ирод е бил цар на Юдея от 37 пр.н.е. до 4 сл.Хр. Той бил безсърдечен, параноик и кръвожаден човек, който е извършил невъобразими зверства. Той е известен като звяр, за които искал да убие Исус и за изтребване на невинни. Според Библията, Ирод наредил на всяко момче на възраст 2 или по-малки, за да бъдат убити във Витлеем. Има данни, че от 10 000 до 150 000 момчета били убити, но Витлеем е само едно село, така историците мислят само няколко десетки момчета били убити, но Ирод щял да го направи, независимо от броя на момчетата, които е имало. Той поръчва смъртта на хиляди хора, включително и на първосвещеника, съперниците му, дядо, свекърва, брат, чичо, съпруга, три синове (един от синовете му е бил убит само няколко дни преди Ирод да починине) и всеки друг, който той нямал доверие и мислел, че е заплаха за него, но повечето от жертвите му са невинни и с преписани фалшиви престъпления. Малко преди смъртта си, Ирод заповядал най-важните мъже в Юдея,че трябва да бъде изпълнено така, че погребението му да бъде отбелязано с национално изливане на мъката. За щастие, тази команда е била пренебрегната. Той умира през 4 г. пр.н.е. поради заболяване. Синовете му също стават злодеи на Библията. Синът му, Ирод Антипа убива Йоан Кръстител и е участвал в убийството на Исус.А Яков, бива обезглавен от Ирод Агрипа.

6. Крал Джон на Англия

Джон бил крал на Англия от април 1199 до октомври 1216. Той обеднява Англия със създаването на Магна Карта и вдъхновява легендата  за Робин Худ. Той е алчен, злонамерен, жесток, безмилостен, развратен, егоистичен и безчувствен. Той предал собствените си приятели, баща, братя, жена, и страна. Той прелъстил съпругите и дъщерите на своите приятели и врагове (от които той ще има 12 извънбрачни деца) и заточва техните роднини и родители. Въпреки това, Джон умира преди да успее да започне пълномащабна война през Октомври 1216 от яденето на твърде много праскови и консумацията на твърде много бира.

5.  Нерон zli_5

Нерон е петият император на Рим от 54 г. сл.хр. до 68  г. сл. хр. Той донася на Римската империя разруха. Той изгоря цели градове. Убил е хиляди хора, включително и неговата леля, доведена сестра, бившата съпруга, майка, съпруга и доведен брат. Той систематично избива всеки член в семейството си. Някои са били убити в изгарящо горещи вани. Той е отравял, обезглавявал, намушквал, изгарял, варял, разпъвал и набучвал хора. Той често изнасилвал жени и прерязвал вените и интимните части на мъж. Казва се, че се е забавлявал, докаро Рум горял. Големият пожар убива много от гражданите на Рим и оставя стотици хиляди мизерстващи. Въпреки, че Нерон вероятно е запалил огъня, той обвинява християните. Хиляди християни са обречени на гладна смърт, изгорени, разкъсани от кучета, разпъвани на кръст, използвани като факли и приковани на кръста.

4. Калигула zli_6

Той е третият император на Рим от 37 г. сл. хр. до 41 г. сл. хр. Той бил див, садистичен, екстравагантен, със склонност към сексуални приключения. През първите 3 месеца в неговия терор, над 160 000 животни били умъртвени в негова чест. По-късно той получил мозъчна треска, която го прави психично болен. След това той смятал, че е Бог. За Калигула, законът се превърща в инструмент на мъчения. Той вярвал, затворниците трябва да чувстват по-мъчителна смърт.

3. Атила zli_7

Атила води хуните от 434 г. до 453 г. Той е ръководел империята на хуните, която се простира от река Урал до Германия и от Балтийско море до река Дунав. Той е бил кръвожаден, жесток и безмилостен варварин, любител на битка. Той иска да унищожи Римската империя и всеки по пътя си. Бил е толкова голяма заплаха за хората на Рим, че те са го молили за милост. Причинил е толкова много разрушения, че хората са вярвали, че е наказание от Небето. Прякорът му е Атила Бичът Божи. Атила и другите хуните смятали, че живота на другите хора е безсмислен. Атила изкашля кръв и умира през 453 г.

2. Чингис Хан zli_9

Той е бил хан на Монголската империя от 1206 до 1227 г. През това време той завладява голяма част от Китай и цялата земя до Каспийско море. Той е безмилостен, отмъстителен, жесток и кръвожаден. Той и неговата армия унищожава безброй градове, цивилни граждани и деца. Хората са били убивани като разтопен метал и сребро бива изсипван в техните очи и уши. В едно клане само 700 000 души са били убити. На друго място, бедните са били обезглавени а богатите са били измъчвани, за да разбереат, какво е било тяхното богатство. Жените понякога са били изнасилени пред техните семейства. Казва се, че ако неговата армия от мъжете не са имали вода те ще срежат вена на коня си ще пият кръвта му. Използвал е хората като човешки щитове. Стотици хиляди са станали роби. Чингис Хан е починал от естествена смърт през 1227.

1. Василий Убиецът на Българи zli_10

Василий II е император на Византийската империя от 976 до 1025. Той е описан като герой-чудовище, защото той е мощен и успешен владетел, но и един от най-жестоките, безмилостни и жестоки владетели в историята. Той съсипва живота на всички онези, които се изправят срещу управлението му. Това включва бунтовници, араби и политически съперници. Те ще бъдат принудени да плащат по-високи данъци, ще им се конфискува земята и накрая екзекутирани. Той започна много войни, особено тези с българите, които са продължили в продължение на 30 години.  Василий печели войната в битката на Клейдон, в който той е убил 15 000 български войници и взима други 15 000 като затворници. Като наказание, Василий избожда очите на всеки един от тях, използвайки нажежени ръжени и ками. Оставил всеки 100-ен човек с едно око, така че те биха могли да върнат останалите у дома. Хиляди от тях са загинали по време на пътуването, както се съобщава, че владетелят на българите почива от инфаркт когато ги вижда. Непоколебим въпреки неговата жестокост, Василий използва същата тактика 2 години по-късно в Македония, където ослепява всеки от българската армия, включително жени и деца и този път той не оставя никой зрящ. Десетки хиляди войници и цивилни са били убити от Василий. Той умира през Декември 1025.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*