Най-баналните Коледни филми

Всички обичаме Коледните филми, безспорно това е времето в годината в което има най-много премиери на романтични филми с коледно настроение. Както и всяко шоу от рода на Приятели, Семейство Симпсън, Женени с деца и безброй други са пускали специален коледен епизод. Но има някои филми, които сме гледали безброй пъти, даже знаем всяка реплика, всяко движение на актьора наизуст. Някой филми стават банални и дори водят до затъпяване, затова събрахме тази класация, на Най-баналните Коледни филми .

Договор за Дядо Коледа

santa_claus_1 Всички знаете историята, малко преди Коледа, семейството на Скот Калвин е у дома си, чува се шум, бащата излиза и намира белобрадия старец паднал от покрива. Намира прочутият Договор за Дядо Коледа, който е визитка и така се започва. Следват и още две части, чиито трейлъти можете да си припомните:

Снежният човек

frost_1

Много хубав филм, показващ надеждата на едно съкрушено дете от липсата на баща му, какво може да породи.

Сам в къщи

home-alone-poster

Имало едно време… едно момче – Кевин Макалистър. Всички сме го гледали, знаем за какво става дума. Втората част мисля, че е по-добра от първата, но това непрестанно ежегодно повторение води до една рутина, която би трябвало да ни въведе в коледния дух и настроение. Но понякога е изморяващо всяка година да гледаш едно и също. Няма смисъл да се коментират всички следващи жалки продължения на поредицата, защото са прекалено изкуствени и помпозни.

 

Написаното по горе, няма за цел да ви накара да спрете да гледате “Сам в къщи” или “Договор за Дядо Коледа”. Но повечето коледни филми са с един и същ сценарий, написан преди повече от 140 години от Чарлз Дикенс и неговата прочута “Коледна Песен”. Разказваща за алчен и стиснат човек, който претърпява катаклизъм под въздействието на 3 духа. Духовете на миналите Коледи, духа на настоящата Коледа и духа на бъдещите Коледи. Познато нали?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*