последни

Как се отслабва без диети?

Acai berries

Проблемът със затлъстяването не е само български проблем, а такъв на световно ниво! Има много различни фактори, които могат да повлияят негативно на теглото на даден човек, но още по-неприятно е това, до което може да доведе самото затлъстяване.

Повечето хора с наднормено тегло (особено жените) често пъти искат да отслабнат най-вече заради визията си и заради нейното подобряване. Да, това е добър и важен мотив, но по-важното в случая е здравето. Малко хора с наднормено тегло се замислят до какви здравословни проблеми може да доведе затлъстяването.

Едни от най-честите заболявания, предизвикани в резултат на наднорменото тегло са повишени нива на холестерола, захарен диабет, високо кръвно, повишена опасност от възникването на сърдечно-съдови заболявания, заболязвания, свързани с костите и т.н. Това са само малка част от проблемите, които е възможно да възникнат – като някои от тях са дори живото застрашаващи.

Почти сигурно е, че ако не обърнете внимание на теглото си, рано или късно ще се появи един или няколко здравословни проблема, които след това биха могли да единствено да се контролират до някаква степен, но не и да се излекуват категорично.

Въпросът е – как да намалите теглото си ефективно и безопасно?

Защото в стремежа си да намалите теглото, мотивирани от различни цели, вероятно повечето от вас не обръщат внимание на здравето си и има опасност в резултат от предприети действия за отслабване също да предизвикате някоя болест – например анорексия или друго.

Повечето хора прибягват до диети, когато стане дума за отслабване. Имайте предвид, че това е грешен вариант! Да се спирате на неизвестна диета, постната в интернет може да ви донесе много главоболия – поради няколко причини:

1. Диетите в интернет не са проверени (или поне не всички);
2. Някои от тях са прилагани на други хора – не на вас!
3. Диетите не са съобразени индивидуално с вас – например с теглото ви, височината, размерите на ханша, талията и врата, % BMI, предпочитанията ви за храна, ежедневието ви, физическото натоварване и здравословното ви състояние. Затова не е редно да им се доверявате сляпо. Най-добре е да се консултирате със специалист диетолог. Иначе рискувате да си навлечете някой здравословен проблем.
4. Защото не искат да се натоварват физически и смятат диетата за по-лесния път;

Други пък разчитат на рекламираните колани за отслабване, но те също често пъти са неефективни. Как очаквате да си стоите по цял ден без грам движение и да се храните с неща, от които пълнеете – без ограничения и да отслабнете?

Има и трети вариант – и това са хапчета, в чийто състав има различни растения, за които са характерни определени лечебни свойства.

Например хапчетата ABC Акай Бери (които можете да откриете на akaiberi.com). Те спомагат за ускоряването на метаболизма (което помага за по-лесното и бързо разграждане на храната), потискат апетита (което означава, че няма да се храните постоянно с храна, от която пълнеете – не защото се лишавате, а защото няма да ви се яде), има ползи и за кожата, понижава нивото на холестерола (важно е нивото на холестерол да е в определени граници, а при пълните хора често пъти е надвишен) и др.

С малко физическо натоварване (не тежки тренировки, а просто – обикновена разходка, например), ще се почувствате наистина по-добре.

Източник: www.akaiberi.com

хранителни добавки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*