ArenaPlay vs Popcorn Time vs Zona.ru

За бързото развитие на IT сектора и интерент обществото, свалянето на торенти беше нещо, което като че ли не може да бъде изместено. Но последно време тенденцията да се сваля филм, после да търсите подходящи субтитри за него се опрости. Вече няма нужда да имате безброй регистрации по различните тракери и да търсите някой филм, тази функция се извършва от така наречените BitTorrent клиенти с вграден медиен плейър. Накратко инсталирате си програма като една от тези по-долу – намирате филма който ви се гледа, той почва да се зарежда, пускате си българските субтитри (ако има налични) и се наслаждавате, а най-якото е, че няма нужда да чакате да се свали на 100% – обикновено филма тръгва малко след като набере 3%.

ArenaPlay 

ArenaPlay идва от създателите на торент-тракера Arenabg.com. След като го стартирате се зарежда сайта – само, че през програмата, обаче когато отидете на торент вместо да се появят опции за сваляне филма се зарежда директно в плейъра. Идеално е, има всичко каквото и в сайта, можете да се логнете със собствения си профил, можете да възпроизвеждате и музика, има всички български сериали. Идеален е за семейни кино вечери. Доста добро българско десктоп приложение, обезмислящо utorrent и подобни.  Все още не разполага с версии за Android устройства.

Popcorn Time 

Popcorn Time е може би с най-приятния интерфейс, който съм срещал до сега. Разликата между него и ArenaPlay е в това, че тук филмите са само с по един релийз, докато при ArenaPlay сами избирате какъв релийз да гледате. В момента има налични само филми и сериали, интересното е, че за почти всичко има български субтитри въпреки, че интерефейса не поддържа превод на български език. Popcorn Time е идеален избор за тези, които искат да гледат филми и на смартфона или таблета си, поддържа версии за всички масови операционни система и е наличен за безплатно инсталиране в Google Play Market. А и името е такова, че няма как да не го пробваш заедно с пуканки.

Zona.RU    

Пълно разочарование се оказа Zona.RU. Въпреки, че четох доста добри коментари за нея, считаща се, че ще надмине Popcorn Time по успех. Но уви – при мен нито един филм или сериал не успя да се зареди, може би за нашата страна още не е достъпна услугата. И все пак нищо интересно, освен облиците, които предлага не можах да намеря. Руснаците винаги правят алтернативите да работят вместо по най-лесния начин, затрудняват всичко и усложняват процеса на работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*