Домашно прасенце спаси семейство от пожар

Прасе - герой

Домашно прасенце се превръща в истински герой, след като спасява живота на стопанката си Ина Фарлър и нейните две внучета, след избухване на пожар в дома й, в една ранна неделна сутрин. Новината бива съобщена по WFIE-TV – филиален канал на NBC.

Прасето Лъки, обикновено събужда семейството всяка сутрин по традиция, но в една неделна сутрин около 04:40 то започва да цвили много силно.

Тогава стопанката Фарлър разбира, че нещо не е наред. Тя чува как домашния любимец „вдига врява” и се събужда. Разказва още как е видяла прасето да скача нагоре-надолу, да тича към вратата и след това пак да се връща на леглото, побутвайки стопанката си. Необичайни действия за Лъки.

Тогава Фарлър усеща, че стаята е опушена и благодарение на бързодействието на своя домашен любимец – прасето Лъки, както и на близък съсед, бабата заедно с двете и внучета успява да се спаси от дима и пламъците, а по-късно, пожарникари успяват да ги потушат.

Заради пожара домът на Фарлър е изцяло опустошен, но благодарение на нейното прасенце, тя и семейството й остават живи и здрави.

Източник: time.com